Emekli bir asker olan Halil Dalgalı"nın açtığı PRS Özel Güvenlik 76 öğrencisine özel güvenli alanında eğitim veriyor. Şirketi Didim merkezli kurduklarını belirten Halil Dalgalı “Kuruluş amacımız iç güvenlik olduğu kadar dış güvenliğin sağlanması konusunda da halkımıza ve kolluk güçlerimize yardımcı olmaktır.” dedi.
Dalgalı şirketi 3 ay önce kurduklarını İstanbul ve Gebze"de de faaliyetlere yeni başladıklarını belirterek “Şu an itibariyle 26"sı bayan 50"si erkek olmak üzere 76 öğrencimize eğitim veriyoruz. Bu öğrencilerimizden 46"sı silahlı eğitim, 30 ise silahsı eğitim alıyor. Bünyemizde bulundurduğumuz 12 öğretmenimizle öğrencilere silah, yangın güvenliği, temel ilk yardım, kişi koruma, güvenlik tedbirleri, uyuşturucu madde bilgileri, olay yeri koruma, iletişim, kalabalık yönetimi ve patlayıcı madde eğitimi konularında eğitimler veriyoruz. Silahlı eğitim alan öğrencilerimiz 120 saat, silahsız eğitim alan öğrencilerimiz ise 90 saat eğitim görüyor.” şeklinde konuştu.
Eğitimi alan öğrencilerin açılan sınavda başarılı olmasının ardından belge almaya hak kazandığını belirten Dalgalı sözlerini şöyle sürdürdü; “Bizim anlaştığımız yerlerde bu arkadaşlar işlerine başlıyor. Didim"de özel güvenliğe ihtiyaç var. İlçemizde sitelerimiz ve otellerimiz mevcut. Bu tür yerleri özel güvenlik görevlilerinin koruması halkın huzuru açısından önemli”