Olay, 30 Mart Çarşamba günü mesai saatinin bitmesine yakın bir sürede Cengiz Topel Caddesi'nde bulunan Tapu Müdürlüğü binasında meydana geldi. Tapu Müdürlüğü'nde yaklaşık 1 ay önce hizmete giren banka veznesine giren ve tahsilat memuru bayanı tabanca ile tehdit eden Tapu Müdürlüğü'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan S.G. (35), kasadaki yaklaşık 40 bin TL'yi alarak kaçtı.

Kaçtıktan 5 saat sonra üzerindeki 13 bin 300 TL tutarındaki para ile birlikte yakalanan güvenlik görevlisi S.G.'nin vezneye girerek, elindeki boşete para koydurma anı ile kaçış anı kurumdaki güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.Güvenhlik görevlisi kaçarken, vezsnedeki bayan ise, vezne camından dışarı bağırarak, soygun olduğunu ifad edeen hareketleride kamerayayansıdı. Kaçarken, kendisini yakalamaya çalışan bir kişiyide tehdit eden S.G.'nin binadan elindeki tabanca görünür vaziyette kaçarken yine güvenlik kamerasına yakalandı.

Olaydan sonra Asayiş Şubesi'ne bağlı Gasp Büro ve Cinayet Büro ekipleri tarafından aranmaya başlanan Özel Güvenlik Görevlisi S.G., bir ganyan bayisine sık sık uğradğı bilğisi üzerine bu adrese giden ekipler, S.G.'yi ganyan bayisinden çıktıktan bir süre sonra sokakta yaya olarak giedreken yakaladılar.

S.G.'nin soygun olayını ardınan ele geçirdiği paradan, 5 bin TL'sini özel bir güvenlik şirketine, 5 bin TL'sini borcu bulanan ganyan bayisine, 2 bin TL'sini elden borç aldığı bir bayana verdiği tespit edildi.

Sürekli ganyan oynadığı belirlene S.G.'nin bir ganyan bayisine ise 10 bin TL tutarında borç senedi olduğuda iddia edildi. Soygun yaptığı ruhsatsız 1 adet tabanca, kelepçe, kar maskeside ile birilket yakalanan S.G.'nin verdiği ifadesinde piyasaya borçları olduğu için böyle bir girişimde bulunduğunu söylediği öğrenildi.