Önceki gece Aydın’da hastaneye girmek isteyen alkollü iki kişi güvenlik görevlileri tarafından içeriye alınmayınca hastane önündeki Atatürk büstünü çalarak kayıplara karıştılar. Polis ve jandarmanın peşlerine düştüğü iki şahıs jandarma tarafından evlerinde yakalanarak gözaltına alınırken, şahıslar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Olay önceki gün gece 04.50 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre alkollü bir şekilde Aydın Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kliniği girişine gelen G.G. (32) ve C.B. (30) isimli şahıslar klinikte bir yakınlarının yattığını öne sürerek içeri girmek istediler. Buna engel olan güvenlik görevlileriyle bir süre tartışan ikili daha sonra klinik önünde beklemeye başladılar. İçeriye giremeyeceklerini anlayan iki kafadar klinik önünden uzaklaşırken bir anda klinik önündeki Atatürk büstünü bulunduğu yerden çıkararak yanında götürdü. Durumu son anda fark eden güvenlik görevlileri şahısların arkasından takip etmesine rağmen şahsılar araçlarına binerek kaçtılar.
Güvenlik görevlilerinin olayı polise bildirmesi üzerine şahısların olay yerinden kaçtıkları aracın plakası tespit edilerek, yakalanması için çalışma başlatıldı. Şahısların Söke Bağarası’nda ikamet ettiği tespit edilmesi üzerine jandarma’nın da dahil olduğu çalışma sonunda G.G.ve C.B. Evlerinde yakalanarak gözaltına alındılar. Şahısların sorgulamasının tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevine gönderildi.
Olayla ilgili tahkikatın sürdürüldüğü bildirildi.