TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Petek Ataman, güvenli beslenmenin yollarını Yenimahallelilere anlattı.

Yenimahalle Belediyesi 50. Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda gerçekleşen sunuma, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Behiç Başar Bal, Meclis Üyeleri, birim müdürleri ve çok sayıda Yenimahalleli katıldı.

Temel Amacımız Sağlıklı Toplum

Bilinçli beslenmenin önemini vurgulayan Yaşar, Yenimahalle Belediyesi’nin temel amacının, vatandaşlara sağlıklı yaşam için alt yapı koşullarının oluşturulması ve sürdürülmesi olduğunu söyledi. Yaşar “Tükettiğimiz her gıdanın üretiminden, soframıza gelene kadar, hangi aşamalardan geçtiğini bilerek tüketmek çok önemlidir. Beslenme konusunda nelere dikkat edilmelisi gerektiğini, sağlık seminerlerimizde vatandaşlarımıza anlatıyoruz, daha bilinçli bir toplum oluşturuyoruz” dedi.

Yenimahallelilere Organik Kiraz

Bilinçli gıda tüketimi hakkında vatandaşları aydınlatan ve panel sonunda sorularını cevaplandıran Ataman, “Bu etkinlikleri düzenleyen Yenimahalle Belediyesi umarım diğer belediyelere ve kuruluşlara örnek olur. Bu sunumlarda, gıda mühendisleri olarak bizler vatandaşlara daha çok ulaşarak, bilinçli gıda tüketimi hakkında onları bilinçlendiriyoruz.

Gıda bizim vazgeçilmez bir ihtiyacımız ve bu ihtiyacın sağlımızı yakından ilgilendirdiğini biliyoruz. O yüzden gıda ve beslenme konusunda doğru bilgilere sahip olmak çok önemlidir” dedi. Yenimahallelilere, ‘Güvenli Beslenme’ sunumundan sonra, organik kiraz ikramı yapıldı.