Suların durulmaya başladığı CHP"de olağanüstü kurultay bu kez Kılıçdaroğlu"nun gündeminde yarın il başkanlarını toplayacak olan Kılıçdaroğlu, seçime güven tazeleyerek gitmenin CHP"ye oy kazandıracağını da düşünüyor

ANKARA- CHP"de geride bıraktığımız hafta yaşanan gelişmeler sonrasında sular durulmaya başlarken, eski Genel Sekreter Önder Sav"ın imza toplayarak aldığı kurultay kararı, bu kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun gündeminde.

Nabız yokladı

Kemal Kılıçdaroğlu, parti içinde yaşanan restleşmelerin ardından getirdiği yeni yönetim ile önümüzdeki sürece ilişkin değerlendirmeler yapıyor.

CHP Genel Başkanı, geçen hafta yaşanan kriz sürecinde PM"deki saflaşmaları kırmak ve izlediği tutuma açıklık getirmek üzere, PM üyelerini de makamına çay içmeye davet etti. Kılıçdaroğlu, PM üyelerinin ardından Meclis"te milletvekilleri ile de gruplar halinde görüştü. Kılıçdaroğlu bu görüşmelerde milletvekillerine, yeni yönetimde neden Önder Sav"a yer vermediği ve bundan sonra izlenecek politikalar konusunda bilgi verdi.
CHP lideri yarın da, Ankara"ya çağırdığı il başkanları ile toplantı yapacak. Toplantıda, partide yaşananlara ilişkin teşkilatların nabzını yoklayacak. İl Başkanları toplantısı, tabanın olağanüstü kurultay talebi yönünde net bir değerlendirmeye ulaşması açısından büyük önem taşıyor.
Kılıçdaroğlu"nun geçen hafta içerisinde yeni MYK üyeleri ile üst üste yaptığı değerlendirme toplantılarında, önemli gündem maddelerinden biri de kurultaydı. CHP kulislerinden yansıyan bilgilere göre, daha önce olağanüstü kurultayı, Haziran 2011 genel seçimlerinden sonra toplayabileceklerini açıklayan Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi"nde yer alan “saflara ayrılma” görüntüsünden rahatsızlık duyuyor ve son yaşanılanların ardından en kısa zamanda güven tazelemek istiyor. Kılıçdaroğlu, tabandan tekrar alınacak güvenin, Haziran 2011 seçimlerinde partiye gelecek oyları da arttıracağını düşünüyor.