Danimarka'daki Dünya Güreş Şampiyonası'nda 2 altın, 1 bronz madalya ile takım halinde dünya şampiyonu olan Grekoromen Milli Takımı, yurda döndü. Kafileyi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda İstanbul İl Gençlik Spor Müdürü Ömer Gümüş ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Başkan Osman Aşkın Bak, “Türk güreşi yeniden dünyanın zirvesine çıktı' diye konuştu.
Çin'de 2006'daki Dünya Şampiyonası'nda 1 gümüş 2 bronz ile yine takım halinde şampiyon olduklarını anımsatan Bak, bu kez 2 altın, bir bronz madalya ile bu başarının yakalandığını söyledi. Olimpiyat sonrası grekoromen stilde Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu ve Mehmet Özal'ın sporcuların aktif sporu bıraktıklarını kaydeden Bak, yerlerine genç bir kadronun yerleştirildiğini belirtti.

Yeni şampiyonlar çıkarılması gerektiğini vurgulayan Bak, 'İstanbul'da 2011 yılındaki Dünya Şampiyonası'nda tekrar zirvede olmamız lazım. Milletimize böyle bir şampiyonluk yaşattığımız için mutlu ve gururluyuz' diye konuştu. Bunun devamının da geleceği müjdesini veren Bak, “Bunu 2012'de Londra Olimpiyatları'nda taçlandıracağız” dedi./yeni şafak