CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin Ankara Numune Hastanesinde yatmakta olan Emniyet Müdürü Atalay Ürker’i ziyaret etti.

Bingölde uğradığı silahlı saldırı sonrası yaralanan Emniyet Müdürü Ürker’le görüşme şansı bulduğunu söyleyen Tekin, “Sayın müdürümüzün hızla iyileştiğini görmekten mutlu olduk. Kendisine acil şifalar diliyoruz”diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gürsel Tekin Yalçın Akdoğan'ın 11 Ekim'de söylediği "Koridor açılmayacak" ve Erdoğan'ın Afganistan dönüşü "PYD'ye yapılacak silah yardımı kabul edilemez" sözlerinin hatırlatılması üzerine, "İç politikada söylediğiniz sözlerin telafisi mümkündür, ancak dış politikada söyleyeceğinizi her cümlenin size yol su elektrik olarak döneceğini mutlaka bilmeniz lazım" dedi.

"Şu anda acınacak durumdayız. Sadece u dönüşü olsa iyi pervane gibi döndük. Bunlar sadece kendilerinin pervanesi değil Türkiye'yi pervaneli hale getirdiler" diyen Gürsel Tekin,"Devletlerin bütünlükleri olur. Sayın Cumhurbaşkanı farklı bir şey söyledi, Sayın başbakan farklı bir şey söylüyor, Sayın Dışişleri Bakanı başka bir şey söylüyor, sözcüler başka bir şey söylüyor, Sayın Arınç başka bir şey söylüyor. Bu Türkiye'de bugüne kadar yaşanmış bir olay değildir. Sürekli CHP'yi eleştirenler bu kadar çarka, bu kadar dönüşe ne diyecekler"sorusunu yöneltti.

Adana Milletvekili Ali Demirçalı ve Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de ziyarette hazır bulundu.