"850-900 civarında arkadaşımızın bugün kurultaya gelmesini bekliyoruz" diyen CHP Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin, özellikle gençler ve kadınlarla ilgili önemli bir kotalarının olduğunu söyledi.

"Kadınların siyasette daha aktif olması için uğraşıyoruz. Kadınsız bir hayatın anlamsız olması gibi, kadınsız bir siyasetin de olması mümkün değildir. Kadın siyasette olursa siyasetin genel yapısı değişir. En duyarlı kesim siyasette de yine kadınlardır" açıklamasını yapan Tekin, Haksever'in "CHP bir dönüm noktasının eşiğinde diyebilir miyiz?" sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Belli kesimler ayrışmayı bekliyor. Bu beklenti uzun süredir var. Ama herkes şunu iyi bilsin ki ayrışma olmaz. Farklı düşünceler, farklı görüşler her zaman olacak. Bugün de olacak yarın da olacak, herşey değiştiği gibi siyaset mekanizması da değişiyor. Her gün baktığınız ağacın ne kadar büyüdüğünü farkedemezsiniz. Basın ve medyanın özellikle tüzük kurultaylarıyla ilgili "kurultaylar partisiymişiz" algısı yaratmasını kınıyorum. Bu demokrasi ve özgürlüğün bir göstergesidir. Partide herkes demokratik zeminde hakkını arayacaktır. Diğer siyasi partilere bakın. 

Örneğin ben vatandaş olarak demez miyim "Önce demokrasi ve özgürlüğü kendi içinde yaşa" diye... Türkiye'de millet iradesiyle sadece muhtarlar seçiliyor."

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Haksever'in Baykal'ın gelip gelmeyeceği sorusunu ise "Sayın Baykal'ın çok emeği var, mücadelesiyle partimize şeref vermiş bir insan. Gelmezse bizim de içimiz kan ağlar" yorumunu yaptı.