12 yıllık zorunlu eğitim teklifinin Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda olaylı bir biçimde kabul edilmesinin yankıları sürüyor. Eğitim teklifinin hızlı bir şekilde komisyondan geçip Genel Kurul'a gönderilmesini eleştiren muhalefet kanadı, okullarda din eğitimi ile ilgili sunulacak önerilere destek vereceğini açıkladı. MHP Grup Başkan Vekili Mehmet Şandır'ın "Kuran'ı Kerim Dersleri okullarda seçmeli ders olarak okultulsun" çıkışından sonra CHP'den bu yönde olumlu mesajlar geliyor. 

Okullarda din eğitimine karşı çıkmadıklarını belirten Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Din eğitimi tabiî ki olmalı. Bu konudaki her türlü öneriye de açığız. Ancak bunu da hep birlikte konuşalım." dedi.

Tekin, eğitim düzenlemesi ve İçtüzük konusunun TBMM'yi tartışmalı bir süreçten geçirdiğini ancak bu olumsuz tablonun yeni anayasa çalışmalarına etki etmeyeceğini de vurguladı. Hiçbir gücün CHP'yi 'yeni anayasa masasından' kaldıramayacağını vurgulayan Tekin, "Demokratik ülkelerde güvence Başbakan veya iktidar olmaz. Güvence Anayasa ve hukuk olmalı. Başbakan'ın da bu güvenceye ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

CHP, önümüzdeki salı günü TBMM Genel Kurulu'na gelecek kesintili eğitim teklifinin yasalaşmaması için bir dizi eylem yapma kararı aldı. Parti yönetimi, bu çerçevede önümüzdeki hafta Grup Toplantısı'nı Meclis'te değil, Tandoğan Meydanı'nda yapacak. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, aynı gün mitingde, söz konusu eğitim yasası teklifine yönelik eleştirilerini sıralayarak AK Parti'den geri adım atmasını isteyecek.

Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de, kesintili eğitim ve TBMM İçtüzüğü düzenlemesine yönelik kararlı muhalefetlerini sürdüreceklerini kaydetti. Tekin, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran düzenlemenin yeniden komisyona gelmesi ve müzakere edilmesi talebini yineledi. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in bu konuda Başbakan Tayyip Erdoğan'ı aşamadığını savunan Tekin, "Biz bu konunun bir uzlaşmayla yasalaşmasını istiyoruz. Başbakan ve iktidar partisinin yanlışı fark edip geri adım atmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenlemenin Genel Kurul'da görüşülmeye başlandığı saatlerde Tandoğan Meydanı'nda iktidarı halka şikâyet edeceklerini anlatan Tekin, AK Parti seçmenleri dahil tüm Ankaralıları mitinge beklediklerini kaydetti. Kesintili eğitim düzenlemesinin yanı sıra TBMM İçtüzüğü teklifine yönelik muhalefette de kararlı olduklarını vurguladı. Yeni İçtüzük'ün muhalefetin sesini kısacağını savunarak, bunun demokrasiye vurulan bir hançer olduğu iddiasında bulundu.