BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, BBP Aydın İl Teşkilatı’nı ziyaret etti. Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan’ın BBP Aydın İl Teşkilatı’nda düzenlediği basın toplantısına, BBP Aydın İl Başkanı Mehmet Yeter ile teşkilat yöneticileri katıldı.
BBP’nin 19 yıldır dik durarak, doğru şekilde yürüdüğünü belirten Gürhan, “Bizler her zaman olduğumuz gibi şimdi de milletimizin yanındayız. Ancak, meclisteki partiler bizi ötekileştirerek hareket ediyor” diye konuştu.
TBMM’de bulunan partilerin suni gündem oluşturarak vatandaşları oyaladığını iddia eden Gürhan, “Bu insanlarla dalga geçmeyin. Polislerimiz, öğretmenlerimiz, doktorlarımız dertli. 4+4+4 ile eğitim sistemi düzelmez. Öncelikle öğretmenlerimizin sosyal ve ekonomik şartlarını düzelteceksiniz. Yetiştirilen insanları İslam ahlakı ile yetiştireceksiniz. Ne kadar eğitirseniz eğitin, İslam ahlakından yoksun olan öğrenciler, darbe zihniyetlerine yönelirler” ifadelerini kullandı.
Tutuklu milletvekillerinin Meclis’e girebilmesi için BDP, CHP ve MHP aynı masaya oturup anlaştığını kaydeden Gürhan,” Sonra bu zat-i sungur yasasını AKP ile görüşmek için komisyon kuruyorlar. Burada sayın Başbakanı tebrik ediyorum. Milletin büyük çoğunluğunun ‘hayır’ dediği yasayı reddetti. Meclisteki milletvekilleri millet için var olmalı. Milletvekili için değil” şeklinde konuştu.
Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın meclise sokulmaya çalıştığını iddia eden Gürhan, “Biz PKK’nın meclisteki uzantısını sadece BDP zannediyorduk. Ancak AK Parti Mardin Milletvekili bunu dile getirebiliyor. Burada sayın Başbakan iyi düşünmeli” diye konuştu.
İDAMI GERİ GETİRMEK İSTİYORUZ
BBP olarak ‘İmralı’yı susturacağız, Kandil’i söndüreceğiz’ dediklerini ifade eden Gürhan, “Biz idamı geri getirilerek bebek katilinin asılmasını istiyoruz. Bizim ürettiğimiz 33 formülü ile 3 ayda 3 bakanlık ile terörü bitirebiliriz. 3 ayda Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı ile bu terör bitirilebilir. Terörle ilgili 10 yıl önce de raporla hazırladık. 27 yılda 500 milyar dolar teröre para harcadık. Vicdanımız sızlıyor”dedi.
“BAŞKENTİ SARMASINLAR”
Terör konusunda profesyonel askerliği de savunduklarını kaydeden Gürhan şöyle konuştu: “Üç ay eğitim almış çocukların çatışmaların ortasında ne işi var?. Biz, yüksek maaşlı askeri personeller önerdik.Bu askerler dağda terörist gibi yaşasın, şartlara alışsın istedik. Motorize ekiplerin kurulmasını istiyoruz. Askerler, hep meclisin etrafında olacak değil. Başkenti sarmasınlar. Terörün etrafına gitsinler”
Gürhan, terörün finans ve silah kaynaklarını da kesmek gerektiğini kaydetti.
SAMİMİYET BEKLİYORUZ
Sivil anayasa konusunda TBMM’nin çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Gürhan sözlerine şöyle devam etti: “TBMM’deki partilerin anlaşmaları mümkün değil gibi gözüküyor. Anayasa Meclis Komisyonu’nun evvel sivil ve demokratik bir anayasaya geçilmeli. Demokrasi ve milletin önünü açmak adına sivil anayasa çalışmalarına başlanmalı. Bu konuda samimiyet bekliyoruz”
“İHTİYAÇ AKÇESİ 2014T’TE MEYDANA ÇIKMALI”
BBP’nin 2014 yerel seçimleri çalışmalarına başladığını belirten Gürhan sözlerini şöyle tamamladı: “Seçim çalışmalarımız başladı. 2014’e en hazır halde gireceğiz. BBP milletin zor günler için sakladığı ihtiyat akçesi gibi. Herkesin sempatiyle baktığı ama oy vermediği bir parti. Artık bu ihtiyat akçesi 2014 yerel seçimlerinde meydana çıkmalı”

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg