Çekimlerine Eskişehir'de başlanan 'Ayhan Hanım' filminin kadrosuna yeni bir isim katıldı. Gürgen Öz, sert bir polis rolüyle projeye dahil olurken, Vahide Gördüm de senaryo gereği kanlar içinde kaldı!

Ayakligazete.com'a göre, 'Nefes' filminin yönetmeni Levent Semerci'nin, annesi üzerinden 12 Eylül öncesini konu alan yeni filmi 'Ayhan Hanım'ın çekimleri, geçtiğimiz hafta Eskişehir'de başladı. Selçuk Yöntem, Vahide Gördüm ve Akçahan Akça gibi isimlerin başrolleri paylaştığı filmde, sürpriz bir oyuncu daha yer alıyor. Bugüne dek komedi filmlerinde ve dizilerde izlediğimiz Gürgen Öz, 'Ayhan Hanım'da sert bir polisi canlandıracak.

5 BİN FİGÜRAN OLACAK

12 Eylül 1980 darbesine giden sıkıntılı süreci, ailesinin yaşadıklarından yola çıkarak beyaz perdeye aktaran Semerci, o dönemi doğru şekilde yansıtabilmek için büyük bir titizlikle çalışıyor. 'Ayhan Hanım'daki tüm sahneler için kapalı dekorlar hazırlandı. 1 Mayıs 1977'de Taksim'de yaşanan ve 34 kişinin dramatik bir şekilde öldüğü olayları anlatacak sahneler için, Eskişehir'de birebir Taksim Meydanı inşa ediliyor. 5 bin figüranın rol alacağı sahnede kullanılacak kostümlerden pankartlara kadar her detay için, kalabalık bir kadro çalışıyor.

KANLI SAHNENİN AYRINTILARI GİZLİ

Yönetmen Levent Semerci'nin annesi Ayhan Hanım'ı canlandıran Vahide Gördüm'ün, bir sahnede kanlar içinde kalması filmin sürprizlerinden biri olacak. Fragmana da konulması planlanan sahnenin ayrıntıları şimdilik açıklanmıyor.