Büyükçekmece'de işadamı İsmet Hacıbeyoğlu'nun evinde 3 yıldır hizmetçi olarak çalışan Gürcistan uyruklu Giorgi Morchadze ile eşi Rusudan Lezhava, evdeki kasayı soyarak kaçtı. İsmet Hacıbeyoğlu hizmetçilerini aile fertleri gibi gördüklerini belirterek "Kasadaki 12 kilo ağırlığındaki 700 bin TL değerindeki altını çaldılar. Hiç beklemezdik" diye konuştu.

ANAHTARI BIRAKTI

Güzelce Beldesi'nde oturan işadamı İsmet Hacıbeyoğlu, eşi Nihal Hacıbeyoğlu ile birlikte 14 Aralık Pazar günü Emirgan'da oturan akrabalarına misafirliğe gitti. Nihal Hacıbeyoğlu evden çıkmadan önce kol çantasının içindeki eşyalarını yanına alacağı çantanın içine koydu. İsmet Hacıbeyoğlu'nun evinde üç yıldır hizmetçi olarak çalışan karı koca Gürcistan uyruklu çift Nihal Hacıbeyoğlu'nun evde bıraktığı çantasının içinden aldıkları anahtarlarla kasayı açarak içindeki 700 bin TL'lik ziynet eşyalarını alarak kaçtı.

KASAYI AÇTIRDI

Ev telefonunu arayan İsmet Hacıbeyoğlu, telefona cevap verilmemesi üzerine eşi ile birlikte eve geldi. Giorgi Morchadze ile eşi Rusudan Lezhava'yı uzun süre evde bekleyen çift hizmetçilerinin gelmemesi üzerine soyulduğunu düşünerek jandarma ekiplerine haber verdi. Jandarma hırsızlık olayının yapıldığının anlaşılması için İsmet Hacıbeyoğlu'ndan kasayı açmasını istedi. Kasanın anahtarlarını bulamayan İsmet Hacıbeyoğlu kaynak makinesi ile kasayı parçalattırdı. İş adamı kasanın boş olduğunu gördüğünde büyük şok yaşadı.Ev sahibi İsmet Hacıbeyoğlu "Kasada sadece bizim eşyalarımız yoktu. Yakınlarım da kasamız olduğu için eşyalarını bize getirmişti. Maddi ve manevi çok değerli eşyalardı.3 yıl boyunca kendilerinden hiç şüphelenmedim.Onları ailemizin fertleri olarak görüyordum.Başıma gelen olaydan sonra özellikle Gürcistan uyruklu hizmetçilerin bu tarzda bir çok hırsızlığa karıştığını öğrendim.Bizim evimizde çalışan bayanın başka bir evde çalışan annesinin de aynı gün bulduğu ufak tefek eşyaları çalarak ortadan kaybolduğunu öğrendim.Bunlar adeta bir şirket gibi çalışmışlar" diye konuştu.

ANNESİ DE KAYIP
Ziynet eşyalarının tahmini değerinin 700 bin TL olduğu ve kasada 125 yıllık Elmas pentatif gerdanlık, mine işlemeli altın saat, 100 yıllık beşi bir yerde gerdanlık, yılanlı yakut taşlı bilezik ve incili küpe gibi ziynet eşyaları bulunduğu öğrenildi. Rusudan Lezhava'nın başka bir evde çocuk bakıcısı olarak çalışan annesi Ketevan Lezhava'nın da ortadan kaybolduğu belirtilirken, Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.