Yaz tatili için Türkiye'ye gelen yüzlerce gurbetçinin aynı anda araçları ile dönüşe geçmesi üzerine Kapıkule Sınır Kapısı'nda yoğunluk yaşandı. Sınır kapısında işlemleri biten yüzlerce araç Bulgaristan'a geçebilmek için beklerken, 38 derece sıcakta araç içinde saatlerdir kuyrukta bekleyen gurbetçiler korna çalarak durumu protesto etti. Saatlerdir sıcak havada kuyrukta beklediklerini belirten bazı gurbetçiler, "Yıllardır aynı sorunları yaşıyoruz, hala bir çözüm bulunmadı. Türk tarafında işlemlerimiz 25-30 dakikada bitti ancak Bulgaristan'a bir türlü geçemedik" derken, bazı gurbetçiler ise "Bu sıkıntıyı çekmek istemeyen uçakla gelsin" diyerek ortamdan şikayetçi olmadıklarını söylediler.

Sabah erken saatlerde sınır kapısına geldiğini belirten Ahmet Kara, "Ramazan ayında sıcakta bekliyoruz. Bulgaristan'a geçebilmek için saatlerdir bekliyoruz. 30 yıldır gelip gidiyorum, her sene aynı problemi yaşıyoruz. 3 saattir bekliyorum, 200 metre yol gelebildim, hala Bulgaristan'a geçemedim. daha bundan sonra yol gideceğiz" diye konuştu.

Kapıkule gümrük yetkilileri ise, bu güne kadar gurbetçi vatandaşların 110 bin araçla tatillerini geçirmek üzere Türkiye'ye giriş yaptığını ve bu günlerde geri dönüşe geçtiğini belirttiler. Yetkililer, sınır kapısındaki yoğunluğun kendilerinden kaynaklanmadığı, bekleyen araçların tamamının işlemlerinin bitmiş olduğunu ve Bulgaristan'a geçmek üzere bekleyen araçlar olduğunu ifade ettiler.

Edirne Valisi Gökhan Sözer de yaptığı açıklamada, "Bu sene Ramazan'ın yaz aylarına denk gelmesi nedeniyle gurbetçilerimiz çoğunlukla Ramazan ayından önce tatillerini kullandılar ve şu andan itibaren dönüşe geçtiler. Bu bir yoğunluk meydana getiriyor. Gurbetçilerimize yoğunluğun arttığı zamanlarda ve hafta sonları çıkış yapmamayı ve çıkışlarını 24 saate yaymalarını tavsiye ediyoruz. Bulgaristan'a girişte daha fazla arama yapıldığı için beklemeler oluşmaktadır. Biz her türlü önlemlerimizi aldık. İşlemler kısa sürede yapılmaktadır" dedi.