Bu karar aile bireylerini ziyaret etmek isteyenleri de kapsıyor.

Almanya"nın dış temsilciliklerinden vize almayı zorlaştıran karar, aile bireylerini ziyaret etmek isteyenleri de kapsıyor.

Leipzig"de bulunan Federal Danıştay, kararı Faslı bir kadının başvurusu üzerine 11 Ocak"ta verdi.

Faslı kadın, eski eşinin yanında Almanya"da yaşayan 12 ve 9 yaşlarında iki çocuğunu ziyaret etme amacıyla Almanya"nın Rabat Başkonsolosluğu"ndan vize başvurusunda bulundu ancak Başkonsolosluk, kadının tekrar ülkesine dönmeyeceği şüphesiyle vizeyi vermedi.

Dava karşılıklı temyizlerle Federal Danıştay"a kadar gitti. Danıştay, 11 Ocak 2011"de aldığı kararında kararında kadının, çocuklarını ziyaret edip kısa süre sonra ülkesine dönmeyeceği ve Almanya"da sürekli kalmayı planladığı şüphesi olduğunu gerekçe göstererek vize talebinin reddedilmesini onayladı.

BU KARAR TÜRKLERİ ETKİLER

Hürriyet gazetesinin haberine göre; Almanya Türk Toplumu Genel Başkanı Kenan Kolat, bu durumdan en çok Türklerin olumsuz etkileneceğini söyledi ve "Karar Türkiye"den Almanya"ya akraba ziyaretlerini zorlaştıracaktır" dedi.

VİZE MAĞDURLARI ARTACAK

Berlinli Avukat Canan Bayram da Danıştay"ın aldığı kararın bundan sonra vize almayı zorlaştıracağını belirtti ve şunları söyledi:

"Dış temsilcilikler zaten vize vermede zorluk çıkarıyorlardı. Bu kararla elleri daha güçlendi. Eskiden vize talebi reddedilenler dava açabiliyordu. Mahkemde orta yol bulunuyordu. Ve genelde de vize talebi yerine geliyordu. Bu karar sonrası artık vize talebi reddedilenler hukuki yollara başvursalar bile sonuç alamayacaklar. Bir çok vize mağduru olacak."