Şüpheliler, ormanlık alana götürüp para, cep telefonu ve 100 bin Euro değerindeki araçlarını gasp ettikleri aile bireylerini ikişerli olarak sırt sırta kelepçeleyip kaçtı. Aksoy ailesi, bandaj olduğu için bir eli kelepçelenmeyen kızlarının sakladığı cep telefonu sayesinde kurtuldu.


KAPIKULE'DE GÖZYAŞI SEL OLDU

Almanya'nın İngolstadt kentinde bir otomobil bayiinde çalışan 44 yaşındaki Akın Aksoy ile aynı yaştaki eşi Nalan, üniversiteye hazırlanan kızı 22 yaşındaki Hande ve oğlu 17 yaşındaki Alper ile geçen Perşembe günü sabah saatlerinde İstanbul"daki yakınlarının yanına gelmek için yola çıktı. Akın Aksoy yönetimindeki IN AA 65 plakalı 2006 model Volkswagen Touareg marka cip ile yola koyulan ailenin yolculuğu, aynı gün gece saatlerinde Bulgaristan'ın başkenti Sofya"yı 20 kilometre geçtikten sonra kabusa döndü.

GASPÇILAR POLİS KIYAFETLİ, KAR MASKELİ

Sirenini açıp arkadan yaklaşan polis otosu görünümündeki araçtan yapılan ikaz üzerine, Akın Aksoy aracını yol kenarına çekti. Araçtan inen polis kıyafetli ve kar maskeli 2 kişi, silah zoruyla Aksoy ailesinin bireylerinin ellerini kelepçeledi. Şüphelilerden biri kendi araçlarının, diğeri de Aksoy ailesinin aracının direksiyonuna geçti.

CEP TELEFONUNU GİZLEDİ

Yaklaşık 10 dakikalık yolculuğun ardından aile, şüpheliler tarafından ormanlık bir alana getirildi, yanlarında bulunan 4 bin Euro para, altın bir kolye ve 3 cep telefonu gasp edildi. Bu sırada Hande Aksoy, cep telefonunu pantolonun arka cebine gizlemeyi başardı.

SIRT SIRTA KELEPÇELEDİLER

Şüpheliler daha sonra, anne, baba ve iki çocuğunu ikişerli olarak sırt sırta bileklerinden kelepçeledi. Gaspçılar, Hande Aksoy'un bandaj olduğu için sol eline kelepçe takmadı. Almanca bilen şüphelilerden biri, “Otomobilinizi de alıp gidiyoruz” dedi, gaspçılar araçlara binip olay yerinden uzaklaştı.

BANDAJ KURTARDI

Gaspçılar kaçtıktan sonra bir eli boşta olan Hande Aksoy, arka cebinden cep telefonunu çıkardı, önce Bulgar polisini, ardından da İstanbul"daki amcası Azim Aksoy"u arayarak bilgi verdi. Amca Azim Aksoy, Sofya"nın Türkiye Büyükelçiliği ile irtibata geçerken, polis ekipleri de ailenin bulunduğu bölgeye hareket etti. Yaklaşık 2 saat sonra bölgeye ulaşan polis, dün sabaha karşı aile bireylerini elleri kelepçeli, yarı baygın halde buldu.

CİP YANMIŞ OLARAK BULUNDU

Olay sonrası çevrede araştırma başlatan polis ekipleri, gasp edilen cipi, iki kilometre ileride boş bir arazide yanmış olarak buldu. Yapılan işlemlerin ardından Aksoy ailesi Büyükelçiliğe teslim edildi. Büyükelçilik yetkilileri, pasaportları da ciple birlikte yanan aileye ülkeye giriş için belge verdi. Ağabey Azim Aksoy ise kardeşine verilmek üzere bir büyükelçilik çalışanın hesabına 500 Euro para yatırdı. Biletlerini alan aile, otobüs ile Edirne"ye gitmek üzere yola koyuldu, Azim Aksoy ise yakınlarını karşılamak için Kapıkule Sınır Kapısı'na hareket etti. Sabaha karşı saat 03.00'te yurda giriş yapan Aksoy ailesini Azim Aksoy karşıladı. Otobüsten inen Akın Aksoy ile eşi ve çocukları, Azim Aksoy'a sarılıp ağladı.

YOLCULUK KABUSA DÖNDÜ

Yolculuğurn neşeli bir şekilde başladığını belirten Akın Aksoy, “Sofya'ya kadar her şey çok güzeldi. Sofya"yı geçtikten sonra benzin istasyonuna girdik, ihtiyacımızı giderdikten sonra yola koyulduk. Birkaç kilometre sonra arkamızdan bir polis aracı sirenlerini yakarak bizi ikaz etti, durmamızı istedi. Biz de durduk. Araçtan inen polis elbiseli, yüzleri maskeli iki kişi, silahla tehdit edip ellerimizi kelepçeledikten sonra ormana götürdü. Bizi kelepçeleyip, değerli eşyalarımızı gasp ettikten sonra arabamızı da alıp kaçtılar” dedi.

"AİHM"E GİDECEĞİM"

Kızının sakladığı cep telefonuyla yardım istediklerini belirten Akın Aksoy, “Polis 2 saat sonra bizi buldu. Dağ başında 6 saatimiz geçti. Aracımızı yanmış olarak bulduk, her şeyimiz arabadaydı. Kurtulduğumuz için çok sevinçliyiz. Almanya"ya döndüğüm zaman bu işin peşini bırakmayacağım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi"ne (AİHM) kadar gideceğim. Başka vatandaşlarımız da yanmasın” diye konuştu.
Alper Aksoy ise, “Ne olacağını bilmedik. Şans eseri ablam telefonu saklayınca kurtulduk. Anavatana geldiğimiz için kendimizi güvende hissediyoruz” dedi.
Aile, gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından Azmi Aksoy"un otomobiliyle Edirne"den İstanbul"un Kartal İlçesi'ne hareket etti.