Dünyaca ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan, Özgü Namal ve Meltem Cumbul, sinemayla ilgili görüşlerini açıkladı.

ÖZGÜ NAMAL: Yılmaz Güney"in memleketinde olmaktan mutluluk duyuyorum. Entelektüel bir kişiydi. Yurt dışında bize getirdiği başarılar, Türkiye"nin tanınmasında büyük önem taşımıştır. Bizler onun mirasçılarıyız. Kendisi yaşamıyor ama onun fikirleri ve ideolojisi yaşıyor. Biz mirasçı olarak onlardan aldığımız bayrağı devam ettirmeye çalışıyoruz. Ben genç bir sinemacı olarak içeriği daha derin, cümleleri daha anlamlı ve bizi etkileyen işler yapmayı seviyorum. Para kazanmak için gişe filmi yapmaktansa birazcık daha "derdi" olan filmlerin içinde yer almayı tercih ediyorum.

MELTEM CUMBUL: Altın Koza"da 3 yıldır çocuk temasının işlenmesi mutluluk verici. Yetişkinlerin de çocukların da sanata yönelmesi çok önemli. Bunun yaşı yok. Ne kadar küçük yaştan itibaren yönelirsen, o kadar şiddetin, öfkenin ve agresifliğin yerini doldurabilecek alanlar oluşturabilirsin.

NURİ BİLGE CEYLAN: 1960"lar ve 70"ler çok farklı, günümüzle kıyaslamamak gerek, çünkü o zaman televizyon yoktu. Sinemada yükseliş gibi görmemek lazım. Çok iyi filmler yapıldı ama yine aynı dönemde sipariş çok kötü filmler de yapılıyordu. Simdi Türk sineması hareketlendi. Özellikle son 2-3 yıldır sinemaya gençlerin gelişinin mutluluğunu yaşıyorum.