Yurdun bazı bölgelerinde yağmurlu hava etkisini sürdürürken Demre'de hava sıcaklığı 25 dereceyi, deniz suyu sıcaklığı ise 20 dereceyi buldu. Havanın sıcak olmasını fırsat bilen turistler tekne turuna çıkmaya başladı. Teknelerde sere serpe uzanıp, güneşin ve doğanın tadını çıkaran turistler, Batık Kent ve Simena Antik Kenti"ni geziyor. Demre'de bu dönem daha çok Rus ve Ukraynalı turistler tatil yapıyor. Kendilerini Akdeniz"in mavi sularına bırakan turistler, güneşin ve denizin tadını çıkarıyor.

Ukraynalı Kzanov Zlagolka, “Harika bir gün geçirdim. Bu mevsimde denize girmek benim ülkemde sadece hayal edilir. Ben bunu yaşadım. Tarih, doğa ve deniz her şey burada harika. Ülkeme dönünce yakınlarıma "Noel Baba"nın şehrindeki Kekova anlatılmaz, yaşanır. Siz de gidin bu güzelliği yaşayın" diyeceğim” dedi.

Akdeniz'in sularına kendini bırakan Rus Bolichevskiy Evgeniy, “Nisan ortasında denize girmek mutluğunu yaşadım. Benim için harika bir olay. Ben turizmciyim. Buradaki tarihi zenginlik ve doğal güzellik dünyada yok. Deniz bir harikaydı. Yüzmekten zevk aldım. Ülkeme döndüğüm zaman müşterilerime, mutlaka Kekova"yı görmelerini tavsiye edeceğim. Kekova"yı görmeyen Türkiye"yi görmüş sayılmaz” dedi.

Hürriyet