Şırnak'ta çıkan orman yangını sırasında yoğun dumandan etkilenerek şehit olan 40 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez'in acı haberi Osmaniye'deki ailesini yasa boğdu. Bir ay önce satın aldıkları evlerinde acı haberi alan şehit eşi Tuğba Esin Ölmez, gözyaşlarına boğulurken 4 günde 3 şehit veren Osmaniyeliler de yasa büründü.

DUMANDAN ETKİLENEN UZMAN ÇAVUŞ HÜSEYİN ÖLMEZ ŞEHİT OLDU

Kısa süre önce merkez Esenevler Mahallesi Güner Sitesi A Blok 1 kata taşınan Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez, Ramazan ayında 15 günlük iznini kullandıktan sonra ailesini burada bırakarak yeni görev yeri Şırnak'a gitti. Çıkan orman yangınına müdahale sırasında Hüseyin Ölmez, yoğun dumandan etkilenerek şehit oldu. 

Acı haber bu sabah eşi 33 yaşındaki Tuğba Esin Ölmez, çocukları 16 yaşındaki Yeşim Yaren ve 12 yaşındaki Ömer Yiğit'e askeri personeller tarafından verildi. Sitedeki diğer dairelerde oturanlar da balkonlarına Türk bayrağı astı. Site görevlisi Mahmut Gök, "Ramazan ayı içerisinde buraya taşınmışlardı. 15 gün izinli olduğu sürede burada tanıştık. Giderken de çocuklarını bizlere emanet ederek gitti. Bugünde şehit olduğu haberini aldık" dedi.
Yeni evlerinde ancak, 15 gün geçirebilen Tuğba Esin Ölmez, yakınlarının kollarında çocuklarıyla birlikte ailesinin oturduğu Bahçe İlçesi'ne ambulansla götürüldü.

SIK SIK ANONS YAPILIYOR

Tunceli’nin Kocakoç ile Ambar Köyleri ile Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde Bagok Dağı’nda çıkan orman yangınları söndürülmeye çalışılıyor. Öte yandan Suriye sınırında çıkan orman yangını Hatay'a sıçradı

Tunceli’nin merkeze bağlı Kocakoç ile Ambar Köyleri arasındaki ormanlık alanda bugün öğle saatlerinde başlayan orman yangını geniş bir alana yayılarak devam ediyor. Karayolu ile bölgeye ulaşım olmadığı için alevlere müdahale edilemeyince Tunceli Belediyesi’nden sık sık anonslar yapılarak yangına müdahale edilmesi için çağrıda bulunuldu.

Toplanan vatandaşlar yangın bölgesine yakın yerlere belediye otobüsleri ile taşındı. Bölgeye gidenler alevlere kazma, kürek ve diğer imkanlarla müdahale ederek daha da büyümesini önlemeye çalışıyor. Alevlerin yaklaşık 70 dekarlık alanda etkili olduğu belirtildi. Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait tek yangın söndürme aracının geçen hafta Çiçekli Köyü yakınlarında PKK’lılar tarafından yakılması üzerine müdürlüğün de yangına müdahale edemediği bildirildi. 

BAGOK DAĞI’NDA YANGIN 

Mardin’in Nusaybin ile Midyat ilçeleri arasında bulunan Bagok Dağı’nda dün gece başlayan yangın devam ediyor. Alevlere Nusaybin Belediyesi itfaiye ekipleri müdahale ederken, vatandaşlar da söndürme çalışmalarına katılıyor. Mardin Büyükşehir Belediyesi ile Nusaybin Belediyesi yangın söndürme çalışmalarına katılmaları için vatandaşlara sık sık anonslar yaparak çağrıda bulundu. Nusaybin Belediye Başkan Vekili Cengiz Kök, dün gece çıkan yangını söndürdüklerini, ancak yangının sabah saatlerinde tekrar başladığını söyledi. Yangının çıkış sebebini bilmediklerini belirten Kök, "Mardin Büyükşehir belediyemizle yaptığımız görüşmelerde Orman Bakanlığı’ndan yangın söndürme helikopterini istemelerini talep ettik.

Bölgede bulunan birçok yerleşim yeri tehdit altına girdi. Tahminen 60 kilometrelik alanda yangın var ve ilerleme hızı çok fazla. Böyle devam ederse çok kısa bir sürede Şırnak’ın İdil İlçesi’ne varmasından endişe ediyoruz. Şuanda kadar hiçbir devlet veya hükümet yetkilisi konuyla ilgili bizi aramadı, hiçbir yardım yapılmadı. Söndürme çalışmaları için vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz" dedi. Bölgede yangın söndürme çalışmaları devam ediyor.

HATAY’DAKİ YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Karayılan Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristlerce yapılan saldırının ardından ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan yapılan müdahaleyle kontrol altına alındı.   Kahramanmaraş ve Hatay Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri havadan ve karadan yangın söndürme çalışmaları yaparken Hatay Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye ekipleri söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yangına güvenlik neden ile müdahale yapılamamıştı.