Malatya Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; Vali Ulvi Saran'ın girişimleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Malatya Belediyesi ve Fırat Kalkınma Ajansı'nın katkıları ve Türk Hava Yolları'nın ulaşım sponsorluğunda Türkiye'ye gelen Güney Koreli heyet, Malatya'nın doğal, kültürel ve tarihi mekanlarını gezerek 3 gün incelemelerde bulundu.

Açıklamada, Vali Saran'ın değerlendirmesine de yer verildi. Saran, değerlendirmesinde, Malatya ve çevresindeki illeri dünya ülkelerine tanıtmak amacıyla başlattıkları programda ilk önce Japonya'dan, ardından da Güney Kore'den turizm sektöründe etkili şahsiyetleri kente davet ettiklerini anımsattı. "Güney Koreli misafirlerimizin de kenti en iyi şekilde tanıtacaklarına ve önümüzdeki yıllarda ilimizi ziyaret edecek Güney Koreli turist sayısında önemli bir artış sağlayacaklarına inancımız tamdır'' değerlendirmesinde bulunan Saran, Türkiye'nin turizm açısından giderek büyüyen bir ülke olduğunu, tarih, deniz ve coğrafya açısından ülkede önemli fırsatlar sunulduğunu belirtti.

Malatya'nın turizmin pek çok çeşidini bünyesinde barındırdığını vurgulayan Vali Saran, şunları kaydetti: ''Amacımız Malatya ve çevresinden hareketle Türkiye'de turizm potansiyelinin, kırsal bölgede de deniz turizmi dışında var olduğunu göstermek ve insanlara buraları tanıtmaktır. Güney Kore'yi ziyaretimizde ilginç bir bilgiye şahit olduk. Korelilerin dünyada en çok ziyaret etmek istedikleri ülkeler sıralamasında Türkiye 7. sırada yer alırken, en çok ziyaret edilen ülkeler arasında 24. sırada olduğumuz resmi rakamlarda yer almaktadır. En çok ziyaret edilmek istenen ülkeler arasında 7. sırada olduğumuz halde gidilen ülkeler arasında 24. sırada olmamız ülkemizin yeteri kadar tanıtılmadığını gösteriyor.''

Güney Kore heyeti adına The Seoul Shinmun gazetesi muhabiri Lee Hojoon da Malatya'da bulunmaktan memnun olduklarını belirtti. Lee Hojoon, iki ülke arasında köprü vazifesi görerek, daha fazla Güney Korelinin Malatya'ya gelmesi için çalışacaklarını ifade etti.