Aydın Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk ve Gençlik Merkezi bünyesinde sokaktan toplanarak topluma kazandırılan çocuklardan kurulan U-13 SHÇK spor kulübü hocası ve futbolcuları Vali Hüseyin Avni Coş"u Encümen Salonunda ziyaret ederek, 29 Ekim günü İzmir"de düzenlenen Türkiye Kupasında kazandıkları şampiyonluk kupasını Vali Coş"u takdim ettiler. SHÇK Spor U-13 takımı hakkında Vali Hüseyin Avni Coş"a bilgi veren Aydın Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet, bugüne kadar sokakta çalışan 606 çocuğu tespit ederek bunların 550"sini Çocuk ve Gençlik Merkezine kazandırdıklarını söyledi. Daha önceleri boş vakitlerinde sokakta çalışan çocukları, gençlik merkezine kazandırılmasıyla birçok çocuğun zararlı alışkanlıklara bulaşmasını önlediklerini kaydeden Çenet, “Merkezimize kazandırılan yüzlerce çocuk şuanda boş zamanlarında ya sporla ilgileniyor, ya da bir sanat dalıyla. Şuanda sadece bünyemizde 100 yakın lisanslı futbolcumuz var. Bunların yanı sıra bir çok değişik hobi gruplarında yeteneklerini geliştiren genç ve çocuğumuz var. Çocuklarımızı riskli ortamlardan alıp, merkezimizde sportif ve sanatsal alanlara kaydırıyoruz” dedi.

SHÇK U-13 Takımı hakkında da bilgi veren Bilal Çenet, takımın haftada 4 gün antrenman yaptığını kaydetti. 29 Ekim"de İzmir"de düzenlenen Wolsvagen Junlar Masters Turnuvası finallerinde Denizli Belediyespor"u 2-0 ve finalde karşılaştıkları Bucaspor"uda 1-0 yenerek şampiyon olduklarını ifade eden Çenet, Almanya'da düzenlenecek olan 2010 dünya kupası öncesi U-13 dünya kupasında Türkiye"yi temsil edeceklerini söyledi.

Ziyaretlerinden dolayı ve elde ettikleri başarılardan dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spora, sanata yönlendirilmesinin çok önemli olduğunu dile getirdi. Dünya kupasında şampiyon olmaları halinde futbolculara bisiklet hediye edeceğini açıklayan Vali Coş, “Bu güzel başarıda emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum. Futbolcu kardeşlerimin Aydın"ın ismini ulusal bazda duyurarak, önemli başarılar elde etmesini temenni ediyorum. Başarılarının daim olmasını diliyorum” dedi.

Ziyarette konuşmaların ardından futbolcular turnuvada kazandıkları şampiyonluk kupasını Vali Hüseyin Avni Coş"a takdim ederken, Vali de minik futbolcuları eşofman takımı hediye etti. Ziyaret sonunda ziyarete katılan Aydın Sosyal Hizmetler Müdürü Bilal Çenet, Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürü Ali Kaya, SHÇK spor Kulübü Başkanı Ercan Gündoğdu, SHÇK U-13 Takımı hocası Evren Şahin ve futbolcular günün anısına Vali Coş ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.