İçişleri Bakanı Osman Güneş, Kastamonu’daki saldırının ardından karşı operasyonların başladığını ifade ederek, “Terörün ne kadar büyük bir bela olduğu, ne kadar yanlış yollara saptıkları ortada. Şiddetle, can yakmayla, polise, askere, çoluk çocuk demeden vatandaşlara silah sıkmakla bir yere varılamayacağını bazı kafalar öğrenemedi” dedi.

Bakan Güneş, Kastamonu’da saldırının meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Güneş, olayın öğrenilmesinin hemen ardından güvenlik güçlerinin olay yerine intikal ettiğini dile getirerek, “Güvenlik güçleri karşı operasyonlara başladı. Ankara’dan gelen özel görevli ekiplerimiz var hem polis teşkilatından hem jandarma teşkilatından. Terörün ne kadar büyük bir bela olduğu, ne kadar yanlış yollara saptıkları ortada. Şiddetle, can yakmayla, polise, askere, çoluk çocuk demeden vatandaşlara silah sıkmakla bir yere varılamayacağını bazı kafalar öğrenemedi. Ama o kafalara, barış adı altında birtakım şiddet eylemlerine meşruluk kazandırmaya çalışan o insanlara hep bunu anlatarak öğreteceğiz, biz devletiz, devlet ciddiyeti içerisinde ve hukuk içerisinde kalarak hareket edeceğiz. Hep öyle yapıyoruz. Bizim bir anlamda zorluğumuz da buradadır” diye konuştu.

-“HUKUK ÇERÇEVESİNDE HAREKET ETMEK ZORUNDAYIZ”-

“Teröristin prensibi, kuralı, vicdanı yoktur ama biz devletiz” diyen Güneş, “Tüm vatandaşlarımızı hesaba katmak zorundayız, hukuk çerçevesi içerisinde hareket etmek zorundayız. Öyle yaparak bunlarla, kısa zamanda mutlaka gereken yapılarak başa çıkmaya da gücümüz yeter. Arkadaşlarımız yoğun bir gayret içerisinde. Ben tekrar şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum, yaralı kardeşimize Allah’tan acil şifalar diliyorum, bütün milletimize de başsağlığı diliyorum. Şimdi değerli valimiz burada, bölge komutanımız var, il jandarma komutanımız var, emniyet müdürümüz var. Arkadaşlarımızla süratle tekrar bir durum değerlendirmesi yaparak, ne gerekiyorsa onu yapacağız” ifadesinde bulundu.

-"TERÖRÜN GÖZÜ KÖRDÜR"-

“Sayın Bakan Kastamonu civarında böyle bir saldırı bekleniyor muydu? Şüphelendiğiniz bir terör örgütü var mı?” sorusu üzerine Bakan Güneş, şöyle devam etti:

“Şimdi terörün gözü kördür. Nerede ne yapacağı belli olmaz. Bizim tedbirlerimiz her yerde bu tür şeylerin olabileceğini hesaba katarak alınan tedbirlerdir. Ama buna rağmen zaman zaman bu tür bizi üzen eylemler olabiliyor. Hükümetimizin terörle mücadeledeki kararlılığı da çok açıktır. Biz bunlarla başa çıkacak güçteyiz. Bunların da terörle bir yere varamayacağını bütün alem biliyor. Belki sadece ilkel bir dünyada kalmış birkaç kafanın dışında, bu şekilde şiddetle bir yere varılamayacağını bunlar belki öğrenememişler ama onlar da öğrenecekler.”



-“KARŞI OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR”-

Bakan Güneş, başka bir soruya da “Olay oldukça taze, karşı operasyonlar da devam ediyor. Bu operasyonların selameti bakımından çok fazla detay bilgi vermek istemiyorum” diye konuştu.

-YARALI POLİS’İN DURUMU İYİ-

Yaralı polisin durumunun iyi olduğunu belirten Güneş, Kastamonu’da tedavisinin sürdüğünü kaydetti. Güneş, yaralı polisin doktorların değerlendirilmesine göre Ankara’ya da götürebileceğini söyledi.

-"TERÖRİSTİN BELLİ BİR YERİ YOK"-

“Kastamonu civarında PKK yuvalanması olduğuna dönük bazı bilgiler edinildiği yönünde yorumlar yapıldı medyada. Size de bu bilgiler geldi mi?” şeklindeki bir soruya da Bakan Güneş, “Terörist dediğiniz insanların belli ilkesi, yeri yok. Her yerde bir şekilde çıkabilirler ama bu bölgemizde bir yerleşmiş terörist gurubun olması mümkün değil” yanıtını verdi.