Güreş merakını gideremeyen deve severler Germencik"te bu yıl 61"incisi düzenlenen geleneksel deve güreşi festivali yoğun ilgi gösterdi. Havanın da güzel olması nedeniyle binlerce kişinin izlediği güreşlerde, rakibinden korkup kaçan develer heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu.
Etkili yağışların ardından Aydın"da geçen ay birçok deve güreşi festivallerinin iptal edilmesinin ardından havanın düzelmesiyle yapılabilen 61. Germencik Deve Güreşi Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Germencik ilçesi Alangüllü köyü yakınlarında geçtiğimiz yıllarda inşa edilen güreş arenasında düzenlenen güreşlere Aydın merkez ve ilçeleri ile Muğla, İzmir, Manisa ve Çanakkale illerinden çok sayıda deve katıldı. Ege, Akdeniz ve Marmara bölgesinden gelen 130 pehlivan devenin kıran kırana mücadele ettiği güreşlerde, 1 aydır hava muhalefeti nedeniyle güreşlerin iptal edilmesi sonucu güreşlere hasret kalan binlerce deve sever unutulmaz bir hafta sonu yaşadı. Havanın da güzel olması nedeniyle deve güreşi severler hem piknik yaptı, hem de sabahtan akşama kadar güreşen 65 çift devenin müsabakalarını izledi.
Komite Başkanlığını Germencik Belediye Başkanı Ali Şanlı'nın yaptığı güreşlerde her zaman olduğu gibi rakiplerinden korkup kaçan develer izleyicilerin üzerine doğru kaçınca heyecanlı anlar yaşandı. Baş güreşlerinin yapıldığı sırada hırsını alamayarak protokol tribününe doğru güreşmeye devam eden develerin biranda seyircilerin arasına dalmasıyla korkuya kapılan seyirciler panik içerisinde tribünü boşlattı. Heyecanlı develer sahadaki görevliler tarafından uzaklaştırırken, saha kaybettiği güreşin ardından dışarıya kaçmaya çalışan bir deve de izleyicileri korkuttu. Güçlükle sakinleştirilen deve sahipleri tarafından tekrar sahaya götürüldü. Güreşlerde pehlivan develer kadar develeri ayırmakla görevli urgancılar da ter döktü. Zaman zaman birbirlerini kilitleyen birer tonluk develeri ayırmak için onlarca urgancı uzun süre uğraştı.
Germencik Belediye Başkanı Ali Şanlı bu yıl 60.'sı düzenlenen geleneksel deve güreşi festivallerinin havanın da güzel olması ile birlikte oldukça başarılı geçtiğini söyledi. Şanlı Ege Bölgesi'nde deve güreşinin en önemli merkezinin Germencik olduğunu belirtti. 130"a yakın pehlivan devenin katıldığı yarışlarda baş develerin Aydın Valili ve Germencik Kaymakamlık kupasında karşı karşıya geldiğini ifade eden Şanlı; Valilik Kupası"nda karşı karşıya gelen Zonguldaklı-Çılgınözer ve Kaymakamlık Kupası"nda karşılaşan Çatlı-Kıryaka güreşlerinin beraberlikle sonuçlandığını açıkladı.
61. Germencik Deve Güreşi Festivali"ndeki mücadeleler akşam saatlerine kadar devam ederken, güreşlerde dereceye giren develere kupa ve ödülleri törenle verildi.