MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'ne Danimarka'dan gelen sezonun ilk turistleri güneşli ve sıcak havayı görünce sahile ve havuz başına akın etti. Yaklaşık 100 Danimarkalı turist bol bol güneşlendi, denize girdi, turistler yaz aylarını aratmadı.

Danimarka'nın Kopenhag kentinden dün (perşembe) akşam saatlerinde Bodrum'a gelerek Diamond Of Bodrum Otel'e yerleşen yaklaşık 100 Danimarkalı turist bugün 24 dereceye yaklaşan hava ve 18 derece deniz suyu sıcaklığını görünce otelin havuz başına ve Paşatarlası Plajı'na akın etti. Bol bol güneşlenen havuza ve denize giren turistlerin yarattığı sahil manzaraları yaz aylarını aratmadı.

Bodrum'a ilk kez bu mevsimde tatile gelen üniversite öğrencisi Melani Homsfield (22), "Yaklaşık 4-5 yıldır tatil için Bodrum'a geliyorum, ilk kez bu ay geldim. Mükemmel bir hava var. Aslında bugün tur günüydü ama havayı sıcak görünce turu iptal edip denize girip bol bol güneşlendik. Çünkü Danimarka'da şu anda hava sıcaklığı 2-4 derece arasında değişiyor" dedi.

Diamond Of Bodrum Otel Genel Müdürü Alican Şahinoğlu da, "Sezonun ilk turistlerini bugün sıcak ve güneşli hava ile karşıladık. Turistler sabah güneşli ve sıcak havayı görünce şaşkına döndüler. Mayosunu giyen havlusunu alan sahile koştu, önümüzdeki hafta daha kalabalık bir Danimarkalı turisti ağırlayacağız" dedi.