Dolmabahçe Sarayı'nda Nimet Baş başkanlığında toplanan komisyon üyeleri, bugün eski gazeteci Ekrem Kızıltaş ve eski bakan Güneş Taner'i dinledi. Öğleden sonra Taner'i dinleyen komisyon üyelerinin görüşmesi yaklaşık 3 saat sürdü.

Görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Taner, "28 Şubat'ı yapanlar zaten 'post modern darbe' olarak adlandırmışlar. Darbe midir değil midir? Eğer devletin yönetimi kanunların kendilerine verdiği yetkileri kullanırken başkaları tarafından herhangi bir şekilde müdahale veya tavsiye oluyorsa o zaten normal bir yönetim değildir. Siyasetin cevap vereceği yer Meclis'tir." dedi.

"28 Şubat'ı darbe olarak görüyor musunuz?" sorusuna Taner, "28 Şubat süreci tabii ki darbe süreciydi. Adamlar durup dururken şapkasını alıp 'ben buradan gidiyorum' diye gitmeliler ki. Darbe ama nasıl bir darbe süreci. Darbe var, darbecik var. Ama önemli olan şu; Türkiye'nin ileriye bakabilmesi için sorgulama hakkı olması lazım." cevabını verdi.

Güneş Taner, o dönemde baskı görüp görmediğine ilişkin soruya ise, "Benim karakterim gereği böyle bir şey olmadı. Ben baskı görmem. Baskı yapmak isteyenler olmuş olabilir." cevabını verdi.

Komisyon sözcüsü İdris Şahin ise, "28 Şubat döneminde bakanlık yapmış Güneş Taner Beyi dinledik. Kendisi 28 Şubat sürecini post modern darbe olarak değerlendirdiğini, fiili bir darbenin olmadığını, 28 Şubat sürecinde tanımın 'post modern darbe' olarak ifade edilebileceğini söyledi." diye konuştu.