Bundan üç ay önce çıkardığı 'Dokun' isimli albümle müzik dünyasındaki kariyerine yeni bir halka ekleyen Keremcem, CINE5'teki 'Cine City' programında Kemal Hamamcıoğlu'nun sorularını yanıtladı. İşte ünlü popçunun anlattıkları:

'ŞİRİNLER'İ TERCİH ETTİM
Türk Pop Müziği'nde kendinizi nerede görüyorsunuz?
Her albüm benim için bir basamak... Ben kendimi özel bir yere koymuyorum. Ama beni farklı bir yere koyduklarını hissettiğimde çok seviniyorum. Bu hissi, bu aralar daha çok yaşıyorum. Ben pop müziğin tam ortasındayım. Kendime uygun şarkıları söylediğim için 'Keremcem şarkıları' diye bir durum ortaya çıktı. Bu da çok hoşuma gidiyor.

Takıntılarınız var mı?
Evet. Güneş gözlüğü takıntım var. Gözlerim bozuktu ve güneş gözlüğü kullanıyordum. 2003 yılında lens kullanmaya başladım. Böyle olunca da güneş gözlüğü bende bir 'fetiş' oldu. Artık takabiliyorum diye gidiyorum güneş gözlüğü alıyorum.

Oyunculuk deneyiminiz için 'Artık ben oldum' diyor musunuz?
Hayır. Ben şu anda yaptığım hiçbir şeyin eğitimini almadım. Ama ilk yaptığım albümden bugüne çok geliştiğimi hissediyorum. İlk konser kayıtlarımı izliyorum. İnanılmaz bir değişim ve gelişme söz konusu. Oyunculuk hiç aklımda yoktu. Belki şarkı yazarlığı ve yorumculuk konusunda olmaktayım diyebilirim.

Komedide oynar mısınız?
Oynayabilirim. Aslında duruşum itibariyle de biraz komiğimdir. 'Aşk Oyunu' dizisi duygusal komediydi. Birçok komik sahne vardı. Çekerken gerçekten çok eğleniyordum.

Piyano dersini 'Şirinler' isimli çizgi film yüzünden bıraktığınızı duydum. Doğru mu?
Ne yazık ki, evet. Piyano hocamın tek boş günü pazartesiydi. 'Şirinler'de saat beşte yayınlanıyordu. İkisi arasında bir tercih yapmam gerekiyordu. Piyano derslerine altı ay devam ettim. İtiraf ediyorum piyano dersini 'Şirinler' için bıraktım. Keşke öyle yapmasaydım.

Doğarken boynunuza göbek bağınız mı dolandı?
Evet, hatta simsiyah doğmuşum. Babam benim için "Bu ne biçim" demiş. Ama büyüdükçe değiştim.

MAYMUN İNSANA BENZİYOR; ÜRKÜYORUM
Maymunları sevmediğinizi duydum. Neden?
Çünkü maymunların insan gibi olması beni korkutuyor. Özellikle ayaklarının insan eline benzemesi bana ürkütücü geliyor. Bir programda elime maymun tutuşturdular. Benim için gerçekten korkunç bir andı. Asla o anı unutamam.

Evcimen bir tipiniz var. Ev yaşantısını sever misiniz?
Hem de çok severim. Çünkü ev benim için bir sığınak... Ama sığınak olması illa ki, bir şeylerden korunmak için değil! Kendi başıma kalabilmek için en büyük lüks. Evde olmak benim için şarkı yapmanın en rahat ve en iyi yollarından biri...