KARACAHAYIT KÖYÜ İÇME SUYU ŞEBEKESİ, GÜNEŞ ENERJİSİYLE ÇALIŞACAK
AYDIN - Söke ilçesine bağlı Karacahayıt köyünde, içme suyu şebekesinin elektrik enerjisi ihtiyacının güneş panelleriyle karşılanması için çalışma başlatıldı.
Karacahayıt Köyü Muhtarı Ahmet Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elektrik tarifelerinin yüksek olması nedeniyle köylerde içme suyu temininde çok büyük maliyetlerle karşılaşıldığını belirti.
Bir çok köyün bu nedenle elektrik faturalarını ödeyemediğini dile getiren Ateş, ''Birçok muhtar arkadaşımızın elektrik borcu var. Karacahayıt Köy Muhtarlığı olarak köy içme suları elektrik giderlerini düşürmek için bir proje hazırlıyoruz. Süleyman Demirel Üniversitesi işbirliğiyle hazırlayacağımız projede içme suyu şebeke pompa sistemini güneş enerjisi ile çalıştıracağız'' dedi.
Ateş, projenin hazırlanmasında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar'dan büyük destek gördüklerini ifade ederek, SDÜ Yenilenebilir Enerji Kaynakları ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. İbrahim Üçgül tarafından hazırlanacak projeyi, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteği ile hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.