Logitech'in Mac ve PC'ler için tasarladığı güneş enerjisi ile çalışan klavyeleri gibi, Logitech Solar Keyboard Folio da iç mekan veya dış mekan olmak üzere her ışıkta şarj olabilen güneş panellerini içinde bulunduruyor. Logitech Solar Keyboard Folio'nun şarjı, tamamen karanlık ortamda bile iki yıl* dayanıyor. (*günde iki saat kullanım baz alınmış).

İki farklı açıda kullanım özelliği sunan Logitech Keyboard Folio, e-posta yazarken ya da video izlerken iPad'inizin en uygun açıda durmasını sağlar. Ekranınızın daha dik açıda durduğu ilk pozisyonda Logitech Keyboard Folio ile iPad'inizle klavyede yazı yazmanın keyfini çıkarırken, yatay pozisyonda ise video izleyebilir ve klavyenin açıkta kalan birinci sırasını medya oynatıcısı ve ses kontrolü olarak kullanabilirsiniz. Kılıfın hızlı On/Off özelliği, kapağı açtığınızda iPad'inizi otomatik olarak açar, kapadığınızda ise bekleme moduna alır.

Logitech Keyboard Folio'nun Türkiye'de Haziran ayında satışa sunulması ve Türkiye için tavsiye edilen son kullanıcı satış fiyatının 215 USD+KDV olması bekleniyor. gerçekleştiriliyor olması en az o kadar önemli diğer bir bilgi.

Avrupa’ya baktığımızda ise durum farklı değil. iOS İngiltere, Avrupa ve Almanya’da da önde görünüyor. Hatta iOS Avrupa’nın önemli bir bölümünde farkı daha da açmış durumda. Örneğin ABD’de Android oyunları tüm mobil oyunların gelirlerinin yüzde 16’sını elde ederken, İngiltere’de bu oran sadece yüzde 6. Newzoo bu farkın ABD’de kısa sürede güçlenen Kindle Fire’ın İngiltere’de henüz etkisini göstermemesinden kaynaklandığını söylüyor.

Avrupa ile ilgili son bir not ise, Avrupa’da akıllı telefon ve tabletler dışında kalan normal cep telefonlarının oyun için kullanılma oranının ABD’ye göre daha yüksek olması. Bu da iOS ve Android oyun gelirlerinin zaman içerisinde daha da artacağının bir göstergesi.

Chip