"Seyyah" adlı müzik grubunun kurucusu, İstanbul Barosu Kültür ve Sanat Komisyonu Başkanı Mutlu Yuluğ, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, müzikle çocukluktan beri uğraştığını, piyano çaldığını belirtti.

Avukat olan babası nedeniyle hukuk fakültesini seçtiğini kaydeden Yuluğ, şöyle konuştu:

"15 yıllık avukatım. Lisede hep müzik yapmak istedim. Fakat fırsat bulamadım. Üniversitede dönemimde, Timur Selçuk'un çağdaş müzik merkezinde klasik armoni, caz armoni, solfej ve piyanı eğitimi aldım. Oda korusunda da yaklaşık 10 yıl soprano olarak müzik yaptım.

İstanbul barosunda görevimi yaparken bir müzik grubu kurma fikri geldi aklıma ve hemen planımızı müzisyen meslektaşlarımla hayata geçirdik. Grubu, baroda ilanlar vererek kurdum. Solistliğini benim yaptığım grubun adını 'Seyyah' koyduk. Grup üyesi müzisyen arkadaşlarım, müziğe gönül vermiş avukatlardan oluşuyor. Ayrıca yeni bir müzik albümü çalışması yapıyorum. Albüm, söz ve bestesi bana ait olan 8 şarkıdan oluşacak."

Piyanoda kendisinin, elektro gitarda Aydın İnce, akustik gitarda Barış Ugan, davulda İskender Yıldız ve bas gitarda Açelya Küskün ile slow rock türü müzik yaptıklarını ifade eden Yuluğ, şunları söyledi:

"Grubumuz, şu ana kadar çeşitli etkinliklerinde 6 konser verdi. Haftada belirlediğimiz 1-2 gün arkadaşlarımızla bir araya gelerek, kendimize ait stüdyomuzda konser provaları yapıyoruz. Avukatlık zaten stresli bir meslek ama bizler keyif aldığımız bir alanda sanatı, hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bunu yapmak bizler için çok değerli. Hem eğleniyor hem stres atıyoruz. Hatta çoğu zaman hukuku müzikle aldatıyoruz. Bu işi yaparken hem eğleniyor, hem de müzikseverleri eğlendiriyoruz. "

Yuluğ, söz ve müzik yazdığını ve birçok eserinin de ünlü müzisyenler tarafından yorumlandığını bildirdi.

Kendi bestelerinden oluşan "Yaşamın soluğu" adlı bir albümünü 1990 yılında çıkardığını aktaran Yuluğ, 1992'de de "Beyaz Güvercin" müzik yarışmasında en iyi söz ödülü alan Asya'nın seslendirdiği, "Haykır sen de dağlar" şarkısının sözlerinin de kendisine ait olduğunu kaydetti.

Yuluğ, ayrıca mizah yazılarından oluşan ve 2011 yılında çıkan "Trajikomik Pencerem" isimli kitabının olduğunu, söz ve müziğini yaptığı 500'ün üzerinde eseri bulunduğunu kaydederek, "Pop müzikten rahatsızım. Çünkü insanın zihinsel gelişimini engelliyor. Basit, basma kalıp sözler insanın ufkunu açmıyor ve düşünmenize engel oluyor. Klasik müzik ve rock ise çok seslilik, ve sazlılıktan dolayı, insanın ufkunu açabiliyor. İnsanın ufkunu ileri taşıyor" dedi.

"Gruba gitarist avukat aranıyor"

Elektro gitar çalan Avukat Aydın İnce de baroda "gitar çalan avukat aranıyor" ilanını gördüğünü, bunun hayatının dönüm noktası olduğunu belirterek, "Üniversite yıllarında bir sanat merkezinde gitar öğretmenliği yaptım. 'Grup Buse' adlı bir grubum vardı. 10 konser verdik. Opera dersleri aldım. Müzik yaparken, işlerim aksıyor algısına karşıyım. Çünkü müzik ruhunuzu besleyerek, daha verimli çalışmanızı sağlıyor. Müvekkillerimin çoğu, müzikle uğraştığımı bilmez" diye konuştu.

Davulcu İskender Yıldız ise babasının da müzisyen olduğunu, kardeşinin gitar çaldığını kaydederek, "Bana da ritm düştü. Lisede düğün salonlarında müzisyenlik yaptım. Avukat olacağım dedim, oldum ama müziği bırakamadım. Avukat olunca baktım dosyalar yığılmış, adliye binaları yetersiz, suratlar asık... Bu durumun yarattığı stresten çıkmak için, anca müzik yapabilirim dedim. Müzikle işin içinden çıkmaya karar verdim" dedi.

Grup, Muammer Karaca Tiyatrosu'nda 30 Ocak Pazartesi saat 20.00'de konser verecek.