Sanayici Tahsin Tarhan dünyayı gezdi,
“Günden Kalan İzler” doğdu,
çocukların eğitimine renk kattı…

Bir kitaba neler sığdırılabilir? Kocaman bir hayat ve rengarenk bir dünya... Sanayici kimliğiyle tanınan Tahsin Tarhan"ın Doğan Kitap tarafından basılan ilk eseri “Günden Kalan İzler”le birlikte ekonomik nedenlerle okuyamayan onlarca, hatta yüzlerce çocuğun hayatı da renklenecek.

Hindistan'da huzuru kovaladı, Prag'da tarihi… Küba'da zamanı geriye aldı, yaşayamadığı anları yaşadı. Fas'ın Atlas Dağları'nda çektiği nefeste buldu keyfi… Kırmızıya boyanmış Marakeş'te teni yakan güneşe dokundu. Mardin'de hoşgörüyle, Urfa'da esmer çocuklarla konuştu. Karadeniz'de ardıç ağaçlarının dibinde buluşturdu mavi ve yeşili... Günlerini, haftalarını alan gezilerini deklanşörle yazdı bembeyaz kağıda… Ve böyle doğdu "Günden Kalan İzler"...

Fikri Sağlar"dan Mehmet Ali Birand"a, Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen"den Oğuz Haksever"e, Tanju Cılızoğlu"ndan Mehmet Yaşin"e, spordan sanata, edebiyattan medyaya Türkiye"nin önde gelen isimlerinin yorumlarıyla renk kattığı bu kitap çocukların eğitimine katkı sağlamayı hedefliyor. Gelirinin tamamı Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı aracılığıyla okul özlemiyle yaşayan çocuklara adanacak olan “Günden Kalan İzler”, onların hayatını eğitimle zenginleştirecek.

2000 yılında TT Çelikyay"ı kurarak iş dünyasına adım atan ve bugün şirketi 30"dan fazla ülkeye ihracat yapan Tahsin Tarhan"ın “Günden Kalan İzler” kitabının tanıtım kokteyli ise 15 Mart 2011 tarihinde Nişantaşı"ndaki Grissini Restoran"da iş adamları, sanatçılar, sporcular ve kamuoyunun tanıdığı birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleştirildi.

Tahsin Tarhan"ın kitabındaki fotoğraflardan oluşturduğu fotoğraf sergisi ise yine Nişantaşı Grissini Restoran"da açıldı. 22 Mart 2011 tarihine kadar açık kalacak sergiden isteyenler da fotoğraf satın alabilecek. Satılan fotoğrafların tüm geliri de Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı aracılığıyla çocukların eğitimine katkıda bulunacak.