Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında açıklama yapan Cemil Çiçek, Köksal Toptan'ın gündeme getirdiği senato önerisinin hükümet ve AK Parti'nin gündemlerinde olmadığını kaydetti.

"Şu an hükümet ve parti olarak gündemizde senato önerisi yok" diyen Cemil Çiçek, önerinin Köksal Toptan'a ait olduğunu belirtti.

Türban ile ilgili yasanın TBMM'de 411 kabul oyuyla kabul edildiğini ifade eden Çiçek, Anayasa değişikliği ve yeniden madde ilave edilmesinin Meclis'in işi olduğunu hatırlattı.

Çiçek, "Meclis'in görev alanı büyük ölçüde daraltılmıştır. Konuyu Meclis'in kendi yönünden bir değerlendirmek gerekir. Meclis'in yetki alanına müdahele edildiği yönünde bir kanı var. Dolayısıyla bu konuyu TBMM'nin gündeme getirmesi gerekir, senato teklifinden evvel" diye konuştu.

"Bu sorun yazılıp çizildiği şekliyle bir AKP'nin sorunu değildir. Bu demokrasi sorunudur" diyen Cemil Çiçek, "Türkiye'de gerçekte bir kuvetler ayrılığı var mıdır bunun netleşmesi lazım. Türkiye'de demokrasi nereye gidiyor, böyle bir sorun var. Bütün bunların cevabını verirken senatonun bir anlam ifade etip etmediğine bakmak gerekir. Sayın başkan bunları değerlendirmek için basın toplantısı yaparken, senato önerisi gündeme getirdi" dedi.

Erdoğan yarın açıklama yapacak

Anayasa Mahkemesi'nin türban kararını şu ana kadar yorumlamayan Başbakan Erdoğan'ın da yarınki konuşması bekleniyor.

Yarın partisinin grup toplantısında konuşacak olan Erdoğan'ın konuşmasının, önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini göstermesi bekleniyor.

Senato önerisini gündeme getiren Meclis Başkanı Köksal Toptan da, bugün Atina'da. Yarın dönecek olan Toptan'ın, çarşamba ya da perşembe günü bir liderler zirvesi için girişim başlatabileceği belirtiliyor.

Cnnturk