Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Tanju Besler, günde iki bardak süt içen çocukların, günlük vitamin ve mineral gereksinimlerinin büyük bir kısmını karşıladığını söyledi.

Prof. Dr. Besler, gıda işleme ve paketleme şirketi Tetra Pak ile Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğünün Sabancı Kültür Merkezi'nde ortaklaşa düzenlediği ''Sağlık İçin, Sağlıklı Süt İçin'' konulu seminerde, beslenme konusunda sunum yaptı.

Osteoporoz başta olmak üzere birçok hastalığı önleyebilmek için, hayatın her döneminde süt içmenin önemine işaret eden Besler, çocukluk ve ergenlikte süt içmenin büyüme ve gelişmeye katkı sağladığını, diş ve kemikleri güçlendirdiğini ve enerji ihtiyacını karşılamaya yardımcı olduğunu söyledi.

Besler, şunları kaydetti:

''Günde iki bardak süt içen çocuklar, günlük vitamin ve mineral gereksinimlerinin büyük bir kısmını karşılar. Sütün içerisindeki yağ bileşenleri küçük yaş grubu çocukların zeka ve entelektüel kapasitelerinin artmasına katkı sağlar. Günde 2,5 su bardağı ve daha fazla süt tüketen çocukların, daha az tüketenlere göre, 3 yıl sonunda 2-3 santimetre daha uzun oldukları gözlenmiştir.''

Tetra Pak Türkiye Süt Kategorisi Pazarlama Uzmanı Nevra Özbakım da sütün insan sağlığı açısından son derece önemli olduğuna dikkati çekerek, bu kadar önemli bir besin maddesinin işlenmesi ve paketlenmesinin şirket olarak kendilerine ticari bir kuruluştan çok daha fazla sorumluluk yüklediğini söyledi.

Sağlığı tehdit eden açık süt tüketiminin önlenmesi ve toplumun bu yönde bilinç kazanması amacıyla 2001 yılından bu yana 60 ilde yaklaşık 6 milyon kişiye ulaştıklarını anlatan Özbakım, bu kapsamda Malatya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi.

A.A.