Apple, her ne kadar iPhone 5 hakkında ser verip sır vermese de, bir şekilde her gün bu cihazla ilgili yeni bilgiler basına sızmaya devam ediyor. Son olarak bir kaç gün önce yayınladığımız haberde, iPhone 5'in 5 Ekimde tanıtılacağını yazmıştık. Bugün gelen haber ise, yayınladığımız haberi neredeyse doğrular nitelikte. Kaynağını belli olmayan habere göre, Apple tanıtım gününü 4 Ekime çekmeye karar vermiş.
 
Yine aynı haberde, tanıtımdan bir iki hafta sonra çıkarılacak olan iPhone 5'in aksesuarlarının bile üretiminin tamamlandığı iddia ediliyor. Bu aksesuarların en önemlisi ise yine koruma kılıfları olacak. Akıllı telefon kullanıcılarının hemen hepsinin en çok önem verdiği şey olan hatasız dış görünüş unsurunu dikkate alacak olursak, bu pazarın aslında ne kadar önemli bir sektör olduğunu daha iyi anlayabiliriz.
 
Apple iPhone 5'i, iOS 5 ile birlikte kendi işletim sisteminin yılmaz bekçisi ve Android'e karşı yıkılmaz kalesi yapmakta istiyor. Özellikle iPhone 4 ile başlayan devasa ekranlar, yüksek çözünürlükler, hatasıza yakın internet bağlantıları daha sonra Android telefonlar ile epey yaygınlaşmıştı. Hatta özellikle Samsung (Bada) ya da HTC gibi telefonlar, boynuz kulağı geçer dedirten cinsten bir yükselişe geçtiler ve iOS'a büyük bir rakip oldular.
 
İşte şirket, iPhone 5 ile birlikte yeniden piyasada tek hakim güç ve teknolojinin son noktası olmayı amaçlıyor. Bu yüzden de, bazen Apple'nin bilgisiyle bazen de tamamen sızma yöntemiyle haberlere yenilerinin eklenmesine şaşırmamak lazım
 
Son olarak, Apple'nin Çinli ortağı ve iPhone 5'in üreticisi Foxconn'un, telefonun imalatına hız verdiği ve günlük üretim kapasitesini yaklaşık iki katına çıkararak 150.000 adete yükselttiği belirtiliyor.