Günay, “Artık yapacak bir şeyim yok. Çünkü yetki alanıma girmiyor. Bana göre İstanbul’da büyük bir suç işleniyor” dedi.

İSTANBUL Zeytinburnu’nda inşa edilen üç gökdelenin kentin Sultanahmet Camii ile özdeşleşmiş tarihi silüetini bozması hakkında değerlendirmede bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Artık yapacak bir şeyim yok. Çünkü yetki alanıma girmiyor. Bana göre İstanbul’da büyük bir suç işleniyor” dedi. Tarihi silüetin korunması için daha önce 3 kez girişimde bulunduğunu vurgulayan

Günay, şöyle konuştu: Yerel yönetimi uyardım

“Bu konuda ilgili belediyelere 3 kere yazı yazdım, şifahen söyledim. Orası turizm bölgesinin dışında. Buna rağmen ben, tarihsel yarımadanın siluetini bozduğu kanaatiyle daha önce yerel yönetimleri uyardım. Artık yapacak bir şeyim yok. Çünkü yetki alanıma girmiyor. Bana göre İstanbul’da büyük bir suç işleniyor.” Kazlıçeşme Meydanı’nın yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Zeytinburnu Belediyesi’nin sorumluluğunda yapılan 27, 32 ve 36 katlı üç gökdelene yapı ruhsat iznini Zeytinburnu Belediyesi verdi. Belediyenin, projeyi onaylarken yükseklikten çok yapının arazi içinde kaplayacağı genişliği baz alarak ruhsat verdiği belirtilirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı, gelen bu inşaatlarla ilgili belediyelerden bilgi istemişti.

Uygarlıklar Müzesi 90’ıncı yıla yetişecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhuriyetin 90’ncı yıl dönümüne yetiştirmek için Ankara’da önemli bir proje hazırlığı içinde olduklarını da söyledi. Ankara’da “Türkiye Uygarlıklar Müzesi’nin” yapılması için Başbakan Erdoğan’dan da destek aldıklarını ifade eden Günay, şunları söyledi: “Ankara Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapmayı planlıyoruz. Gaziantep Zeugma örneğinde olduğu gibi büyük projelerde yerel yönetimlerle işbirliği yapacağız. Bakanlık ve belediye temsilcilerinden ortak bir çalışma grubu oluşturuldu. AKM alanı içinde yapılacağı için Milli Komite kararı gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanı ile de görüştüm. Yakında Milli Komite toplantısı yapacağız. Amacımız, Türkiye’nin en büyük ve dünyanın en iddialı müzesini yapmak. Cumhuriyetin 90’ıncı yılında, 29 Ekim 2013’e kadar bu projeyi tamamlamak istiyoruz. Ankara’ya önemli bir eser kazandıracağız. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de adım atmasını bekliyoruz.”