Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali 5 Temmuz'da Bilkent Senfoni Orkestrası ve Gülsin Onay konseri ile başlayacak.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, 5 Temmuz'da Bilkent Senfoni Orkestrası ve Gülsin Onay konseri ile başlayacak.

Gümüşlük Kültür ve Sanat Derneği tarafından düzenlenen, devlet sanatçısı piyanist Gülsin Onay'ın sanat danışmanlığında, piyanist Eren Levendoğlu'nun sanat yönetmenliğinde yapılacak festival 5 Temmuz'da tarihi Eklisia Kilisesi'nde Işın Metin yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ve Gülsin Onay konseri ile başlayacak.

Festival 9 Temmuz'da Bremerhaven Stadttheater Balesi (Almanya) ''Carmina Burana'' konseri, 23-24 Temmuz'da ''1. Uluslararası Ahmed Adnan Saygun Piyano Yarışması'' ile devam edecek. Festival 25 Temmuz'da Lilya Zilberstein (Rusya), 28 Temmuz'da Karst de Jong (Hollanda), 1 Ağustos'ta Muza Rubackyte (Litvanya), 9 Ağustos'ta Harri Kuusijarvi ( Finlandiya), 12 Ağustos'ta Jonathan Plowright (İngiltere), 16 Ağustos'ta Erol Erdinç, 18 ve 19 Ağustos'ta Sibel Köse Trio, 24 ve 25 Ağustos'ta Ayşe Gencerve ve İmer Demirer Grubu, 31 Ağustos ve 1 Eylül'de Sarp Maden, 7 Eylül'de ise Gülsin Onay konseri ile sona erecek.

Gülsin Onay, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal sorumluluk anlayışıyla genç yetenekleri teşvik etmek ve Cumhuriyet tarihinin en önemli bestecilerinden Ahmed Adnan Saygun'un adını yaşatmak amacıyla bir yarışma düzenlendiğini bildirdi.

Müzik yaşamı boyunca Ahmed Adnan Saygun ile arasındaki yakın bağı ve müziğine olan büyük hayranlığını her vesileyle dile getirdiğini anlatan Onay: ''Eserlerini hemen her konser programımda yer vererek dünyaya dinlettim. Ona olan vefa borcumu ödemeye çalıştım. Şimdi ise bu girişimimiz ile Gümüşlük'te bir 'Saygun Dünyası' yaratmak, adının altın harflerle her yıl yeniden yazıldığını görmek, benim için tarifsiz bir mutluluk olacak.'' dedi.

Festival programı ve biletleri için www.mybilet.com adresini ziyaret edebilirsiniz...