Aydın Ticaret Odası (AYTO) Meclis Başkan vekili Ahmet Gümüş, ''Gümrük Önü Hanı'nı 2011 yılında Aydın şehrimize kazandırmaya çalışacağız'' diye konuştu.
Gümüş, Gümrük Önü Hanı içerisindeki mezarların kazı çalışmalarının başlaması dolayısıyla, AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ve yönetim kurulu üyeleriyle basın açıklamasında bulundu.
AYTO tarafından 2005 yılında çalışmalarına başlanan ''Tarihi Gümrük Önü Ticaret, Turizm, Kültür ve Sanat Projesi''nde, aradan geçen 5 yılda Han'a ait parsellerin sahiplerinden yerlerin satın alınması sürecinin yaşandığını ifade eden Gümüş, parsellerin iki tanesinin AYTO, geri kalanlarının ise Aydın Belediyesi tarafından bedelleri ödenerek alındığını söyledi.
Gümüş, sahipleri bulunmayan iki parsel için ise hukuki süreç gereğince sahiplerinin bulunabilmesi için 1 yıl boyunca gazetelere ilan verdiklerini aktararak, bu iki parselin hukuki süreçlerinin Şubat ve Mayıs aylarında sona ermesini beklediklerini söyledi.
Gümrük Önü Hanı içerisinde bulunan dört mezar yerinin kazı çalışmaları için Müze Müdürlüğü'nden izin aldıklarını ve Müze Müdürlüğü'nün görevlendirdiği yetkili bir kişi nezaretinde, 15 gün içerisinde mezar yerlerini açığa çıkaracaklarını belirten Gümüş, ''Hukuki süreç bittikten sonra ise gerçek çalışmaya başlayacağız. Gümrük Önü Hanı'nı 2011 yılında Aydın şehrimize kazandırmaya çalışacağız'' diye konuştu.
Gümrük Önü Hanı'nın önünde bulunan AYTO binasını da Aydın Belediyesi'ne hibe etmeyi düşündüklerini aktaran Gümüş, böylece turistik mekanın önünü açılacağını ifade etti.
AYTO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise Aydın Belediyesi'nin kendilerine ücretsiz yer tahsis tahsis etmesi durumunda Gümrük Önü Hanı'nın önünde bulunan AYTO binasını Aydın Belediyesine hibe etmeyi düşündüklerini kaydetti.