Suudi Arabistan"ın en önemli din adamlarından Yusuf El Ahmed, Gümüş ve Ihlamurlar Altında gibi Türk dizilerini yayınlayan kanalın sahibinin şeriata uygun şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, Suudi Arabistan"da Kral'ın kuzeni Prens El Velid Bin Talal"ın şeriat mahkemesinde yargılanması için fetva verildi. Suudi Arabistan"ın en önemli din adamlarından Yusuf El Ahmed, dünyanın en zengin 13"üncü kişisi Prens El Velid"in, “Bir gün Suudi Arabistan"da sinemalar olacak” sözleri nedeniyle şeriat mahkemesinde yargılanması için fetva verdi. İslam profesörü din adamı, Türk dizilerini (Gümüş ve Ihlamurlar Altında) yayınlayan MBC kanalının sahibi Suudi iş adamı Velid El İbrahim"in de şeriata uygun şekilde cezalandırılması gerektiğini söyledi.



El İmam Üniversitesi"nde İslam hukuku profesörü olan El Ahmed, “El Velid"in böyle bir söz söylemesi çok doğal, çünkü sahip olduğu TV kanallarıyla ahlaksızlığın yayılmasına sebep oluyor. Kadınları başörtüsüz ve makyajlı gösteren programlarla da küçük düşürüyor”dedi.