Geçtiğimiz ocak ayında yapılan rüşvet operasyonu ile gündeme gelen Atatürk Havalimanı (AHL) Kargo Gümrüğü’nde geçtiğimiz cuma günü ilginç bir operasyon yapıldı. 
 
AHL Kargo Gümrüğü’nde görevli iki memurun rüşvet istediğini öğrenen İstanbul Gümrük ve Muhafaza Başmüdürü Tevfik Usta suçüstü yaptı. Gözaltına alınan 2 memur çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
 
Edinilen bilgilere göre olay geçtiğimiz cuma günü Kargo Gümrüğü’nde yaşandı. Cep telefonu aksesuarı ithal eden bir işadamı, Hikmet Özen ve Kaya Karabulut isimli iki memurun rüşvet isteği ile yüzyüze kaldı. İşadamı, durumu direk Başmüdür Tevfik Usta’ya aktardı. Usta ile makamında görüşen işadamı iki memurun kendisinden 6 bin dolar istediklerini anlattı. İki memurun suç üstü yapılmasını karar veren Usta, Gümrük Muhafaza Müdürlüğü’nü olay ile ilgili bilgilendirdi. İşadamına da seri numaraları belli 6 bin doları söz konusu iki memura vermesini söyledi. İki memur rüşvet parasını altıktan sonra mesai çıkışı Gümrük Muhafaza ekiplerince gözaltına alındı. Bir gün gözaltında tutulan iki memur çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp Paşakapısı Cezaevi’ne gönderildi. 
 
‘Direk bana gelsinler’ 
Operasyonun bizzat kendisinin yönettiği bilgisini veren Başmüdür Tevfik Usta, iki memurunun böylesi bir suça karışmış olmalarından üzüntü duyduğunu belirterek “İçimiz kan ağladı ancak, bu tür durumlara da izin verecek değiliz “ şeklinde konuştu. Usta, bir çok rüşvet suçunun yaşandığı İstanbul gümrüklerinde benzer durumlar ile yüzyüze kalan kişilerin direk kendisi ile temasa geçmelerini istedi.