Aydın’dan Adana’ya tayin olan Vali Hüseyin Avni Coş’un büyük katkı gösterdiği ve giderayak 1 milyon 376 bin TL’lik ödenek aktardığı Gümrükönü Hanı’nın Restorasyon Projesi 13 Nisan’da ihaleye çıkacak. İhale, Aydın Belediyesi İhale Komisyon Salonu’nda yapılacak.
Gümrük Önü Hanı’nın 13 Nisan’da ihaleye çıkacağını sevinçle öğrendiklerini belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu, “Gümrük Önü Hanı AYTO olarak bizim geçmişten devraldığımız bir proje. Alnımızın akıyla da bu projeyi bitirmeyi planlıyorduk. Gümrük Önü Hanı’nın bulunduğu sokak olan Farabi Sokak’ın Aydın için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. AYTO olarak projeye maddi-manevi desteğimiz sürecek” dedi.

“BİRLİKTELİKTEN GÜÇ DOĞDU”
Gümrük Önü Hanı ile Aydın’da büyük bir birliktelik gösterdiklerini ifade eden Dokuzlu şunları kaydetti: “Daha önce Aydın Belediyesi ile Aydın anıtının yapımında işbirliği yapmıştık. Gümrükönü Hanı’nın restorasyonunda ise Aydın Valililiği, Aydın Belediyesi ve Ticaret Odası bu projede büyük bir birliktelik gösterdi. Bu birliktelik ve ortaklıktan da büyük bir güç doğduğunu ispatladık”
Dokuzlu, Aydın heyeti olarak katıldıkları MITT Moskova Turizm Fuarı’nın da Aydın için faydalı geçtiğini sözlerine ekledi. 

Aydınpost'u Twitter'dan takip etmek için tıklayın!

gumrukonu-hani-1.jpg