AYDINPOST HABER SERVİSİ-CHP milletvekillerinin hesap yapmaktan yoksun olduğunu söyleyen Kılınç, ülke yönetimine talip olanların ekonomik konularda daha dikkatli ve ciddiye alınır açıklamalar yapması gerektiğini belirtti.

Nazilli öğretmen evinde gerçekleşen ve CHP milletvekili adayı Ferda Çağlar Erkut’un sev sahipliğini yaptığı bir yemekte konuşan CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Osman Aydın, ve Hüseyin Yıldız’ın‘’ 2002 yılında yüzde 4 olan işsizlik oranı Ak Parti iktidarında % 14 oldu’’ açıklaması, sert tepki buldu.  CHP milletvekili adaylarının açıklamalarını talihsiz ve komik bulduğunu belirten Ak Parti Aydın milletvekili adayı Gültekin Kılınç, ‘’ Ülke yönetimine talip olduğu iddiasıyla meydanlara çıkanlar ezbere konuşmayacak. Önce Türkiye’nin ekonomik kalkınmışlığını yakından takip edecekler, ondan sonra konuşacaklar. Belli ki Aydın mitinginde beklenilen ilgiyi görememek CHP milletvekillerinin akıl sağlığını bozmuş.  CHP milletvekilerinin açıklaması çok talihsiz olmuş. Halbuki çocukların bile internetten rahatlıkla ulaşabilecekleri 2010 yılı işsizlik oranları, onların iddia ettiği gibi yüzde 4’ten yüzde 14’e yükselmedi. Aksine 2002 yılında başlayan Ak Parti iktidarı döneminde Türkiye’de işsizlik oranı yüzde 11,4şeklindeydi. Bugün gelinen noktada işsizlik oranı bir puan artarak 11,5 oldu. Anlaşılıyor ki CHP milletvekilleri işlerine geldiği gibi davranarak sadece virgülden sonrasını okumuş. Türkiye’nin 2002 yılından bu yana ortaya koyduğu kalkınma hızını sağır sultan bile duydu. ‘’
 
BAYRAK BU MİLLETİN NAMUSUDUR
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nunHakkari mitinginden önce BDP yetkilileriyle bir araya gelip , ‘’Meydanlarda bir tane dahi Türk bayrağı olmayacak’’ şartını değerlendiren Ak Parti Aydın milletvekili adayı Gültekin Kılınç, ’’Türk milleti Hakkari’de bayrak üzerine yapılan pazarlığı unutmadı. Hakkari‘de BDP yetkilileriyle yapılan gizli görüşmede, Türk bayrağının meydanlarda olmaması kaydıyla aldıkları desteği bu millet hiçbir zaman unutmayacak. Biz Ak Parti olarak şehit kanı ile sulanmış, Türk milletinin namus ve şerefi olan şanlı Türk bayrağımızı Hakkari’de, Diyarbakır’da dalgalandıran bir anlayışa sahibiz. Biz bayrak üzerinden pazarlık yapmayız.’’ Şeklinde konuştu.