Kuşadası meydana gelen olayda, 14 yaşındaki Gülsün Kaya"nın Devlet Hastanesi"nde yaşanan büyük bir ihmal nedeniyle hayatını kaybettiği iddiaları üzerine, Sağlık Bakanı Recep Akdağ"ın talimatıyla iddiaları araştırmak üzere Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu bir müfettiş görevlendirdi.
Ayrıca ailenin şikayeti üzerine Cumhuriyet Savcılığı tarafından istenen otopsi sonucuna göre Gülsün Kaya"nın oniki parmak bağırsağında meydana gelen bir sorun nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.
Bilindiği gibi, Kuşadası İbrahim Zeki Emgin İlköğretim Okulu 6/A sınıfı öğrencisi Gülsün Kaya"nın ölümü üzerine ailesi Kuşadası Devlet Hastanesi"ni suçlayan çok ağır iddialar öne sürmüş, rahatsızlanan kızlarını daha önce iki kez getirdikleri Kuşadası Devlet Hastanesi"nden, böbreklerinde taş olduğu için su içmesi gerektiği söylenerek geri gönderildiklerini iddia etmişti. Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı ise ailenin şikayeti üzerine soruşturma başlatarak, Adnan Menderes Üniversitesi"nden otopsi için uzman istemişti.
Olayla ilgili Sağlık Bakanlığından yazılı bir açıklama yapıldı. Bakınlığın açıklamasında; bazı internet sitelerinde “Konuşa konuşa gittiği hastanede öldü” ve “İki kez su iç geçer dediler, öldü” gibi başlıklarla yer alan 14 yaşındaki Gülsün Kaya'nın ölümüne ilişkin iddiaların araştırılması için Bakan Recep Akdağ'ın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan bir müfettiş görevlendirildiği ve soruşturma başlatıldığı belirtildi.
Öte yandan olayla ilgili Kuşadası Cumhuriyet Savcılığı"nın başlattığı adli soruşturma da devam ederken, yapılan otopsi sonucuna göre Gülsün Kaya"nın oniki parmak bağırsağında meydana gelen bir sorun nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenildi.