Türkiye’de bin bebekten 3’ünde görülen ve "açık omurilik" anlamına gelen spina bifida hastalığı nedeniyle belden aşağısı felçli olan 5 yaşındaki Gülperi Kurt’a bir hayırsever tarafından akülü araba hediye edildi. Kargo ile evine gelen akülü arabaya evlerinin bahçesinde binen minik Gülperi, çok uzaklar gitmek istediğini söyledi. Akülü arabasını bir kaç yıl sonra kullanabilecek minik Gülperi, "Artık istediğim yereözgürce gidebileceğim. Annem de yorulmayacak" dedi.
 
Kızının hayallerinin gerçekleştiğini belirten anne Özlem Kurt da, kendilerine yardım eden hayırsevere teşekkür etti. Sokakta gördüğü mavi kapakları artık başka engeli çocuklariçin toplayacağını kaydeden Kurt, "Bize gelen yardımları Türkiye Omur İlik Felçlileri Derneği’ne yönlendiriyoruz. Umarım başka çocuklar da Gülperi gibi hayallerine kavuşur" diye konuştu.
 
Antalya’da yaşayan Özlem Kurt’un 5 yaşındaki kızı Gülperi Semiha Kurt, Türkiye’de bin bebekten 3’ünde görülen spina bifida hastalığı ile dünyaya gelmiş, bu nedenle belden aşağısı felçli olan minik kızın beynine beyin-omurilik sıvısını vücut dışına ya da seröz boşluklardan birine yönlendirerek kafa içi basıncının azaltılmasını sağlayan şant cihazıyerleştirilmişti.
 
Doktorların "Hayatı boyunca bir daha yürüyemez" dediği kızına işsiz olduğu için tekerlekli sandalye alamayan Özlem Kurt, sokak sokak gezerek mavi kapak toplamaya başlamıştı. Büyüyünce polis olmak istediğini söyleyen Gülperi ise annesini yormamak için akülü araba istediğini ifade etmişti.
Anadolu Ajansı muhabirlerinin yaptığı haberlerle Türkiye gündemine yerleşen minik Gülperi için Türkiye genelinde kapak toplama kampanyaları başlatılmış, Gülperi’ye de Türkiye, Hollanda ve Almanya’dan da yardım eli uzatılmıştı.