Yaklaşan genel seçimler öncesinde siyasi arena hareketlenmeye başladı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söke İlçe Teşkilatı ilk Milletvekili aday adayını açıkladı. Söke MHP"nin yaklaşık son iki yılında Kadın Kolları Başkanlığı"nı yapan Gülnur Er, Milletvekili aday adayı olduğunu kamuoyuna basın toplantısı ile duyurdu.
Söke MHP İlçe Merkezinde düzenlenen basın toplantısına yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra kadın kollarının geniş katılım gösterirken, İl Genel meclis üyeleri Mehmet Ali Oklay ve Orhan Ateş, Ülkü Ocağı Başkanı Ekrem Erdem ve çok sayıda partili katıldı. Toplantıda açılış konuşmasını Söke MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu yaptı. Milletvekili aday sıralamasında Söke"nin ilk üçte yer alması için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Mutafoğlu, “Söke gibi bir ilçe yok sayılamaz. MHP"nin baraja takıldığı dönemlerde bile partimiz Söke"de en az yüzde 36 oy aldı. Söke MHP her zaman barajı geçmiştir. Bu dönem için Söke"nin Milletvekili çıkarması şart oldu” dedi.
Bir buçuk yıldır Söke MHP"de Kadın Kolları Başkanlığı yaptığını daha önceki dönemlerde de kadın kollarında aktif siyasetin içinde bulunduğunu ifade eden Söke MHP"nin Milletvekili aday adayı Gülnur Er, “Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli"nin "Kadınlarımızda aktif siyasetin içinde yer almalıdır" sözlerinden yola çıkarak "Ben de varım" diyor ve adaylığımı açıklıyorum” dedi.
İktisat mezunu olduğunu, 20 yıl özel sektörde çalıştıktan sonra emekli olduğunu ifade eden Gülnur Er; “Esnaf kızıyım esnafların sorunlarını yakından biliyorum, bu topraklarda yaşıyorum çiftçinin sorunlarını biliyorum. Kadınım kadın olmanın zorluklarını biliyorum, Sökeliyim Söke"nin tüm sorun ve sıkıntılarını bende yaşıyorum. Bu ülkede yoksulluk ve yolsuzluğun çığ gibi büyüdüğünü görüyorum. Tüm bu nedenlerle hizmet edebilmek, daha fazla çalışabilmek için aday oldum” diye konuştu.
“BAŞKA ADAYLARIMIZDA VAR”
Söke MHP İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu başka Milletvekili aday adaylarının olduğunu ve önümüzdeki günlerde aday açıklamalarının yapılacağını belirtti. Mutafoğlu iddialı isimlerin kamuoyu önüne çıkacağının sinyalini vererek, “Bizi izlemeye devam edin” dedi.