Bakan Güler, katıldığı Ankara-Viyana Birinci Ekonomi Toplantısı'na girişte gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TETAŞ"ın EPDK"ya başvurusuna ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Güler, bunun enerji KİT"lerinin kendi içindeki bir düzenleme olduğunu söyledi. Güler, "TETAŞ yapısı itibariyle ne kar ne zarar edecektir. Dolayısıyla oradaki değişiklik zaman zaman zam, zaman zaman da indirim şeklinde oluyor. Tamamen enerji KİT"lerinin kendi içindeki bir dengedir. Her sene bildiriliyor” dedi.

KERKÜK-CEYHAN"DAKİ PATLAMA

Bakan Güler, Kerkük-Ceyhan-Yumurtalık Boru Hattı"nda meydana gelen patlama konusunda da “Petrol bir miktar aktı. Baraja gitmemesi için tedbirler alındı. Ceyhan"dan özel ekipler gitti. Akan petrol kontrol altına alındı. Şimdi temizleme çalışmaları yapılacak. Bu çalışmaların ardından hasar tespiti yapılacak” bilgisini verdi.

YÜZDE 22.5"LİK ZAMDAN GERİ DÖNÜŞ YOK

Bakan Güler, CHP"nin, yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle idare mahkemesine dava açtığı yüzde 22.5"lik doğal gaz zammına ilişkin soruyu yanıtlarken de “Bu noktada aldığımız karar karardır. YPK kararı var bunu uygulayacağız. Burada herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Ekonominin gereğini yaptık” diye konuştu.

EPDK"nın akaryakıt şirketleriyle ilgili incelemesi hakkında da Güler bunun Kurul tarafından yapılan rutin bir işlem olduğunu söyledi. Güler, “EPDK incelemeyi her zaman yapıyor. Şirketlerden görüştükten sonra değerlendirmeyi birlikte yapacağız. Petrol fiyatı düştü dolar arttı. Bunun yansıması ne kadar olduğu konusunda rapor hazırlanıyor. Kendi aramızda görüşeceğiz” diye konuştu.

HÜRRİYET