"Bir türk din adamı... Tehdit mi yoksa bir hayırsever mi?" başlığıyla verilen haberde şu ifadeler yer aldı:

"Gülen, kökleri modern hayatta olan ılımlı bir İslamı savunuyor. Öğretileri, yayınlar, yardım ve eğitim kuruluşları aracılığıyla milyonlarca kişiden oluşan sosyal-dini topluluğu etkiliyor. Diğer inançlara hoşgörüsüyle tanınan Gülen Türkiye'deki laik kurumlar tarafından dini bir devlet kurmayı amaçlamak ve bunun için insanları örgütlemekle suçlanıyor. Gülen'in amacı Müslüman dünyasına Türkiye'nin önderliğinde bir rönesans yaşatmak. Bunun temelini ise Osmanlı düşüncesinden alıyor."

Aleksandra Hudson imzalı haberde Avcılar'daki Fatih Koleji'nden öğrencilerle röportajlar da yer alıyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki yaklaşık 800 Gülen okulunun bilime ve teknolojiye uygun bir eğitim verdiği belirtilien haberde, bu okullarda Gülen'in düşüncelerinin müfredata alınmadığını, zaten böyle bir şey yapılırsa okulların kapatılacağı ifade edildi. Türk toplumunda dindar sınıfların yükselişte olduğu bir değişim yaşandığını belirten habede, Gülen'in en büyük desteğinin bu sınıflardan geldiği kaydedildi. Haberde AKP'nin iktidara gelişinde de bu değişimin büyük rol oynadığına dikkat çekildi.

Türkiye'de 5 milyona yakın Gülen yandaşının bulunduğunu yazan Reuters, bu harekete bağlı kişileri "gizli ajanda" iddialarını da kesin bir dille yalanladığını belirtti.