Said-i Nursi'nin hayatının anlatıldığı Hür Adam filminin yönetmeni Mehmet Tanrısever, Fethullah Gülen uyarısı ile filmden çıkartılan ayrıntıyı açıkladı.

Said-i Nursi'nin hayatının anlatıldığı Hür Adam filminin yapımcı, yönetmen ve senaristi Mehmet Tanrısever, filmi ile ilgili çok çarpıcı bir açıklama yaptı. CNN Türk'te yayınlanan 5N1K programına katılan ve Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtlayan Tanrısever son günlerde en çok konuşulan ve Ocak ayının ilk haftası gösterime girecek olan filmi Hür Adam'ı anlattı. Filmin içinde yer alan bir ayrıntının Fethullah Gülen tarafından çıkartıldığını da söyleyen Tanrısever şunları anlattı.

"GÜLEN FİLMİ İZLEDİ ÇOK BEĞENDİ"

"Fethullah Gülen için Amerika'da özel bir gösterim yaptık. Filmi seyretti ve çok da beğendi."

Pensilvanya'da Gülen'in kaldığı çiftlikte bir sinevizyon cihazı aracılığı ile filmi gösterdiklerini anlatan Tanrısever, bir iki yorum yapıldığını söyledi ve şunu söyledi:

GÜLEN HANGİ AYRINTININ ÇIKARTILMASINI İSTEDİ?


"Ben filmi Hocaefendi'ye ithaf ediyordum. 'Gerek yok' dedi. Onu kaldırttı."

Atatürk'ün belki de ilk defa bu filmde yakışıklı ve centilmen olarak gösterildiğini anlatan Tanrısever, "Benim Atatürk'e karşı da hayranlığım var. Filmi seyredince ghöreceksiniz. Tartışılan sahneler hiç de rahatsız edici değil. Öyle bir sahne yok... " dedi.

ŞU SAHNELERİ ÇIKART DESEYDİ?

Tanrısever, Özdemir'in "Fethullah Gülen şurasını çıkart deseydi filmin çıkartır mıydınız?" şeklindeki soruyu ise şöyle yanıtladı: "Çıkartırdım. Hocaefendi'ye karşı büyük bir saygım var."

Özdemir ile Tanrısever arasındaki diyalog şöyle devam etti:

"Peki bir yönetmenin bir cemaat liderinden icazet alması... İcazet diyebilir miyiz buna?"

"İcazet de olabilir, fikir de olabilir, meşveret de olabilir. Ortak akıl da olabilir. Ben zaten filmi çekerken ortak akıldan istifade etmeye çalıştım."

MEDYARADAR