Aydın’ın tarım ve sanayinin yanında turizm açısından da çok önemli bir il olduğunu belirten Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç, üretim kadar tanıtımın da öneli olduğunu vurguladı. Güleç, “Doğal sit alanı konumundaki ilimizin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanında denizi ve güneşi çok önemli bir varlığımızdır. Bu değerimizi tanıttığımız sürece Aydın’ın daha çok gelişip kalkınacağına inanıyoruz” diye konuştu. 
Geçmiş dönemlerde olduğu gibi, önümüzdeki yıllarda da tanıtıma ağırlık vereceklerini kaydeden Güleç, “Aydın ilimiz 11-14 Şubat 2010 EMITT Turizm Fuarı İstanbul, 17-20 Mart 2010 MITT Moskova Turizm Fuarı Rusya, 4-7 Mayıs 2010 Dubai Turizm Fuarı BAE, 8-11 Kasım 2010 Londra WTM Turizm Fuarı İngiltere, 11-16 Ocak 2011 Utrecht Turizm Fuarı Hollanda, 17-20 Şubat 2011 Milano BITT Turizm Fuarı İtalya, 9-13 Mart 2011 Berlin ITB Turizm Fuarı Almanya ve 14-18 Nisan 2011 tarihlerinde Ankara’da düzenlenen Ege İlleri Fuarı’nda tanıtıldı” dedi. 
“AYDIN TURİZMİ MARKALAŞACAK”
Aydın İl Genel Meclisi’nin Turizm, Tanıtım ve Dış İlişkiler Komisyonunun hazırladığı raporda; Aydın’ın turizmle ilgili kurum, kuruluş ve sektörlerde geniş kapsamlı çalışmalarının yapılarak yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen fuarlarda tanıtımının yapılacağına da değinildi. Yeşil ve mavinin bütünleştiği dünyanın en fazla oksijen yoğunluğunun olduğu yerlerden biri olan Aydın’ın uluslararası bilinirliğinin artırılmasının amaçlandığı hazırlanan raporda belirtildi. Raporda; Aydın’ın kültürel ve doğal güzelliklerinin ön plana çıkarılarak, Aydın turizmini bir marka haline dönüşmesi ve turizm gelirlerinden daha fazla pay alınmasının sağlanacağı belirtildi.