İZMİR´in Konak ilçesinde, tacizde bulunduğunu ileri sürdüğü babası tarafından 15 yerinden bıçaklanıp boğazı kesilerek öldürülen Emine Akay, yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi. Kızının tabutuna üzerinde ``Gelinliğini giydiremedim. Doyamadım sana kızım, gurur duyuyorum seninle. Bekle geleceğim'' yazılı çelenk bırakan ve eşine de ``Cani, katil baba'' diye bağıran anne Türkan Akay, katil zanlısı kocasının, kızının okula gitmek için çektirdiği fotoğrafta dişlerini gösterir şekilde gülümsemesine kızıp, erkeklere de mi böyle güleceksin diyerek tartaklayıp okula gitmesine izin vermediğini söyledi. Bu arada kayıplara karışan H.A.´nın , bazı yakınlarına eşini de öldürdükten sona teslim olacağını söylediği ileri sürüldü.

Geçen cumartesi, saat 11.30 sıralarında, Karataş semti 345 sokak 42 numarada meydana gelen olayda, bankadan para çektikten sonra evine dönen Türkan Akay, 46 eşi H.A.´nın kanlar içinde kapıdan çıkıp hızla uzaklaştığını görmüştü. Eve giren Akay, iki gün önce polise kayıp başvurusunda bulunduğu ve cuma günü akşam saatlerinde evine dönen 20 yaşındaki kızı Emine Akay´ı yatağında kanlar içinde bulmuştu. Evdeki incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu´na kaldırılan Emine Akay´ın, 15 yerinden bıçaklandığı, boynunda şah damarının kesildiği ortaya çıktı.
Evde olmalarına rağmen cinayete göz yumdukları gerekçesiyle gözaltına alınıp adliyeye sevkedilen Emine Akay´ın erkek kardeşleri 17 yaşındaki G.A. ve 16 yaşındaki D.A. da tutuklanmıştı. İki kardeşin babalarına taciz iddiasında bulunan ablaları Emine Akay´a baskı yapıp tartaklayarak şikayetinden vazgeçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle evden 6 ay uzaklaştırma cezası aldıkları da öğrenildi.

ÇELENKLİ UĞURLAMA

Emine Akay´ın Adli Tıp Kurumu´nda bulunan cenazesi yakınlarınca alınarak Halit Rıfatpaşa Caddesi üzerindeki Nur Kamer Camine götürüldü. Bu sırada Kızının yakınlarının kucağında kızının fotoğrafını görünce gözyaşlarına boğulan anne Türkan Akay, eşine ``Cani katil baba'' diye bağırdıktan sonra üzerinde ``Gelinliğini giydiremedim. Doyamadım sana kızım, gurur duyuyorum seninle. Bekle geleceğim'' yazılı çelenk bıraktı. Acılı anne ayrıca, kızının fotoğrafını gösterip katil zanlısı kocasının, kızının okula gitmek için çektirdiği bu fotoğrafta dişlerini gösterir şekilde gülümsemesine kızıp, `erkeklere de mi böyle güleceksin' diyerek tartaklayıp okula gitmesine izin vermediğini söyledi.
Katil zanlısı H.A.´nın geçen cuma eve gelip Emine Akay´ı dövdüğü sırada kendisine engel olmaması için iple bağladığı kızı Yonca Akay ile anne Türkan Akay, tabutun başında uzun süre ayrılmayarak gözyaşı döktü. Anne ve kızı güçlükle sakinleştirildi. Emine Akay´ın cenazesi öğle vakti kılınan namazın ardından gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

SIRADA EŞİ VAR İDDİASI

Olayın ardından kayıplara karışan H.A.´yı yakalamak için polisin soruşturmasının ise devam ettiği bildirildi. Polis ekiplerinin gidebileceği tüm yerlerde yakalamaya çalıştığı H.A.´nın bazı yakınlarına eşi türkan Akay´ı da öldürdükten sonra teslim olacağını söylediği ileri sürüldü.

DHA