Geçtiğimiz haftasonu Mustafa Erdoğan ile ayrılacaklarını açıklayan Gülben Ergen, ayrılık açıklamasından sonra magazin programlarında kendisi ve evliliği hakkında yapılan eleştirilere tepki gösterdi. Ergen, twitter sayfasında şunları yazdı; "Dün ve bugün sabah programı yapan "meslektaşlarım?" beni ve evliliğimi eski görüntülerimizle montajlayıp, masaya yatırıp, yorum yapıyorlardı. Kimsenin evliliği, ayrılığı, acısı, hüznü bana ya da işime konu olmadı. Bir televizyon programına konu olup, -mış'lı, - muş'lu yapılan yorumları doğru bulmuyorum" dedi.

Gülben Ergen'in açıklamasından sonra dostları da Ergen'e gönderdikleri mesajlar ile her zaman yanında olduklarını gösteriyor. Cenk Eren; "Buradan yazmak istedi canım; seni, evlatlarını ve Mustafa'yı Allah korusun. 

Hayat, kader. Çocuklarınız için yaşayacaksınız gerisi teferruat." derken Oya Germen ise; "Ayrılma sürecini, yaşananların acısını iyi bilirim Gülben'im. Emin ol hepsi geçiyor. Seni seviyorum, yanındayim hep biliyorsun canım." mesajını yazdı.