Mehmet Gül'ün Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusunda bulunan musalla taşına konuldu.

Cenaze namazı beklenirken Gül'ün tabutu başında Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Gül'ün eşi Cemile Ümran Gül, çocukları Şeref ve Oğuz taziyeleri kabul etti.

Gül'ün cenazesi, öğle vakti kılınan namazın ardından omuzlara alınarak ''Bozkurt işareti'' yapan ve tekbir getiren bir grup tarafından cenaze aracına konuldu.

Mehmet Gül'ün cenazesi, daha sonra Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Gül'ün cenazesine, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tahtan, Halkın Yükselişi Partisi Genel Başkan Vekili Yaşar Okuyan, MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, eski MHP milletvekili Ahmet Çakar, mimar Ahmet Vefik Alp, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ile çok sayıda siyasetçi katıldı.

-GÜL HAKKINDAKİ GÖRÜŞLER-

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, basın mensuplarının soruları üzerine, Mehmet Gül ile parlamentoda birlikte çalıştıkları ifade ederek, ölümünden büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

Mehmet Gül'ün bir süre önce karaciğer nakli ameliyatı geçirdiğini anımsatan Arınç, ''Ailesine, MHP ve ülkücü camiaya başsağlığı diliyorum. İyi bir arkadaşımızdı. Mücadelesini biliyoruz. Allah cennetine koysun'' diye konuştu.

Devlet Bakanı ve Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı da, Mehmet Gül'ün ölümü dolayısıyla ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Mehmet Gül'ün ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, ''Acımız büyük'' dedi.

Mimar Ahmet Vefik Alp de, Gül'ün ölümünün ülkücü camia için büyük bir kayıp olduğunu söyledi.

Eski MHP milletvekili Ahmet Çakar da, Gül'ün devleti ve milleti adına hayatını ortaya koyduğunu ve gençlerin onu örnek alması gerektiğini dile getirdi.
AA