STK'lar, hukukçular ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Cumhurbaşkanı Gül'e, kamuoyunda "Utanç yasası" olarak da anılan düzenlemeyi iptal etmesi çağrısını sürdürdü.

Başta Yeni Anayasa olmak üzere halkın bir an önce düzenlenmesini beklediği bir çok konuda bir türlü ortak bir karara varamayan partiler, şike yasasını kendilerinden beklenmeyen bir çabuklukla çıkardı. Şikecileri kurtarmada hemen ittifak eden partilerin, tepkilere rağmen kanun değişikliğini savunan bir açıklama yapmamaları da ayrıca dikkat çekti.

Tüm partiler tarafından şaşırtan bir uzlaşmayla teklif edilen ve jet hızıyla düzenlenen yasa, kamuoyunda “şikecileri kurtarma yasası” olarak bilindi ve pek çok kesim tarafından tepki çekti.

Şike ve teşvik cezalarının yeniden düzenlenmesiyle ilgili yasa Meclis’ten geçti ancak yürürlüğe girmesi için Cumhurbaşkanı Gül’ün onayını bekliyor.

İşte tam da bu onay öncesinde AK Parti milletvekili Şamil Tayyar bu yasa ile ilgili Cumhurbaşkanı Gül’e tarihe geçecek bir mektup gönderdi. Tayyar mektubunda AK Parti dahil tüm TBMM mensupları için oldukça sert satırlara yer vererek, “Meclis olarak spordaki Ergenekon’a, İstanbul dukalığına ve spor mafyasına yenik düştük. Bir milletvekili olarak tüm Türkiye’den özür diliyorum“ dedi.
samanyoluhaber